"Chelsea" trenerio poste turėtų likti Di Matteo © Eurofootball.lt
Roberto Di Matteo yra pagrindinis kandidatas tapti naujuoju Londono "%c00042" vyriausiuoju treneriu, skelbia BBC.

Laikinai šias pareigas po Andre Villas Boaso atleidimo einantis italas pasiekė puikių rezultatų ir per 15 mačų patyrė vos vieną pralaimėjimą. Be to, ekipa kiek netikėtai įveikė "Barcelona" ir pateko į Čempionų lygos finalą.

Tarp kitų pretendentų minimi Madrido "Real" vadovaujantis Jose Mourinho ir Prancūzijos rinktinei diriguojantis Laurentas Blancas, tačiau į pirmą vietą sąraše pakilo Di Matteo.

Jį gyrė ir vienas komandos lyderių, saugas Frankas Lampardas: "Nerandu pakankamai gražių žodžių šiam treneriui apibūdinti. Tiesiog pažiūrėkite į rezultatus - tai nėra atsitiktinumas. Jis sukūrė atmosferą, dvasią ir ryžtą. Tai nesunku suvokti palyginant kaip mums sekėsi iki tol ir dabar."

Visgi galutinį sprendimą priims "Chelsea" savininkas Romanas Abramovičius, labiausiai norėjęs trenerio poste matyti "Barcelona" vadovaujantį Pepą Guardiolą. Ispanui neparodžius didelio susidomėjimo, kalbėtasi ir su Mourinho, tačiau jis norėtų būti atsakingas už visus su ekipos valdymu priimamus sprendimus, o tai nežavi rusų milijardieriaus.