J.Mourinho apie C.Ronaldo: sėkmė nusisuka ir nuo geriausių © Eurofootball.lt
Jose Mourinho po pralaimėto Čempionų lygos pusfinalio tikino, kad kelias dienas prieš tai vykęs „El Clasico“ iš jo komandos pareikalavo pernelyg daug jėgų, ir tai tapo viena nesėkmės Čempionų lygoje priežasčių.

Primename, jog Miuncheno „Bayern“ po baudinių serijos įveikė „Real“ ir žengė į Čempionų lygos finalą.

J.Mourinho aiškino, kad prieš atsakomąsias pusfinalio rungtynes „Bayern“ galėjo pataupyti jėgas, nes paskutinio Bundeslygos turo rungtynės vokiečiams nebuvo tokios svarbios kaip „Real“ mūšis su „Barcelona“.

„Mes nusipelnėme laimėti. Taip, serija buvo labai lygi, tačiau žaisti po svarbių ir nieko nelemiančių rungtynių čempionate – yra du skirtingi dalykai.

Panašioje situacijoje kažkada buvau, kai treniravau „Chelsea“ ir pusfinalyje žaidėme su „Liverpool“. „Liverpool“ Anglijos lygoje nuo lyderių tuomet buvo atsilikusi 30 taškų ir prieš Čempionų lygos pusfinalį galėjo sau leisti žaisti rezervine sudėtimi. Tuo tarpu „Chelsea“ kiekvienose rungtynėse kovėsi dėl čempionų vardų.

Jei mums nebūtų reikėję žaisti rungtynių, kurių kaina – Ispanijos čempionų titulas, būtume buvę šviežesni. Juk ir „Barcelona“ praėjus vos kelioms dienoms po „El Clasico“ nesugebėjo įveikti „Chelsea“.

Į finalą išėjo penkta Anglijos lygos ir antra Vokietijos lygos komanda, kurios savaitgalio rungtynėse galėjo leisti pažaisti atsarginiams žaidėjams“.

Gyrė „Chelsea“ žaidėjus

Vis dėlto J.Mourinho pagyrė buvusios savo komandos „Chelsea“ žaidėjus, kurie į finalą prasibrovė eliminuodami „Barcelona“.

„Johno Terry „Chelsea“ ekipai labai trūks, bet jie yra finale ir tai svarbiausia. „Chelsea“ (antradienį, – red. past.) žaidė išties herojiškai. Tie, kas kritikuoja šią komandą, nenutuokia nieko apie charakterį, pasiaukojimą ir sunkumus – psichologinius, fizinius, taktinius, kurie iškyla žaidžiant 10 prieš 11“.

„Chelsea gerbėjai yra fantastiški. Tokie pat yra ir vokiečių sirgaliai. Tikiuosi, visi jie mėgausis ir finalas bus išties puikus, bet tikiuosi, kad „Chelsea“ laimės“, – pridūrė J.Mourinho.

Apie Ronaldo: sėkmė nusisuka ir nuo geriausių

Be abejo, J.Mourinho neišvengė klausimų ir apie Cristiano Ronaldo, kuris baudinių serijoje savo smūgio nesugebėjo realizuoti. J.Mourinho aiškino, kad ir geriausiems žaidėjams visada negali sektis.

„Nesėkmė Cristiano anksčiau ar vėliau turėjo ištikti. Nenoriu švaistytis radikaliais pareiškimais, sakydamas, kad jis ar kažkuris kitas futbolininkas yra geriausias. Mes kalbame apie Messi ir Cristiano, kurie abu yra unikalūs žaidėjai."

„Kai beveik dvi valandas žaidi ties savo fizinių galimybių riba, baudinių serija negali būti lengva. Sėkmė buvo „Bayern“ pusėje“.

„Mano vaikinai buvo fantastiškai, didžiuojuosi jais. Jų nusiteikimas, nepaisantto, kad mums šiek tiek stigo fizinių jėgų, buvo įspūdingas. Buvo puikios rungtynės. Liūdna, mes pralaimėjome, bet futbole ir gyvenime taip nutinka.

Tai normalu, nes mes norėjome laimėti. Liūdniausia dėl žaidėjų. Skaudu matyti jų liūdesį, bet turime išlikti stiprūs. Praėjusį sezoną laimėjome Ispanijos taurę, jei šiemet laimėsime lygos varžybas – tai bus žingsnis į priekį.“

Liks Madride?

„Real“ antrus metus iš Čempionų lygos pasitraukė pusfinalio etape. J.Mourinho užsiminė, kad ši nesėkmė gali jį paskatinti pasilikti „Real“ klube, nors nuolat kalbama apie portugalo sugrįžimą į „Premier“ lygą.

„Noriu su šia komanda laimėti titulą. Dvejus metus iš eilės pasiekti pusfinalį nėra blogas rezultatas, tačiau mes norime daugiau. Be to, nuojauta kužda, kad dar turime erdvės tobulėjimui.

Diskutuosime su klubo vadovais, pasikeisime idėjomis, kaip galėtume dar labiau „Real“ pastūmėti į priekį. Ir jei klubo vadovai manys, kad aš dar galiu būti naudingas, o aš manau, kad jie mąsto būtent taip, tuomet, manau, darbus tęsime.“