V.Urbonas: "Pelnytai patekome į finalą" © Eurofootball.lt
Po atsakomųjų Lietuvos futbolo federacijos taurės pusfinalio rungtynių "Ekrano" vyriausiasis treneris Valdas Urbonas džiaugėsi sėkmingu žaidimu bei patekimu į taurės finalą, FK "REO" strategas Stasys Baranauskas pripažino aukštesnį "Ekrano" žaidėjų meistriškumą ir teigė, jog jo treniruojama ekipa padarė, ką galėjo.

FK "Ekranas" vyr. treneris Valdas Urbonas: "Visų pirma, džiaugiuosi, jog sugebėjome ir šiandien sužaisti geras rungtynes ir pasiekti pergalę. Manau, jog pelnytai patekome į finalą. Buvo žaidėjų rotacija, rungtyniavo rečiau matomi futbolininkai. Ypač pirmas kėlinys man labai patiko, pats žaidimas, jo ritmas. Buvo žaidžiamas greitas futbolas, netrūko momentų. Nepavyko išnaudoti tų situacijų. Žaidimas buvo tikrai neblogas, antrame kėlinyje šiek tiek keitėsi situacija, ypač aikštės centre. D. Norvilas dar neturi tokių rungtynių patirties, A. Arlauskas nežaidė beveik porą mėnesių, be žaidybinės praktikos. Jautėsi, jog šie žaidėjai kiek pavargo antroje mačo dalyje. Buvo galima atlikti tris keitimus, tai įtakojo jėgų pasiskirstymui. Mantas Savėnas sužaidė neblogai. Rungtynėmis patenkintas, džiaugiuosi, jog padarėme tai, ko iš mūsų visi laukė.

Finale laukia įdomios rungtynės, tiek „Žalgiris“, tiek „Sūduva“, yra stiprios komandos, mes nesirenkame priešininkų, mes ruošiamės finalui kaip labai svarbiai dvikovai.

M. Savėnas veržėsi į aikštę, reikėjo tokio patyrusio žaidėjo centre. Pirmame kėlinyje rungtyniavo R. Radavičius, laikė žaidimo gijas. Antrame kėlinyje žaidė Mantas. Tokie žaidėjai įneša daugiau tvarkos, disciplinos. Džiaugiuosi, jog visi baigė sveiki mačą. Galėsime ramiai ruoštis sekmadienio rungtynėms. Smagu, kada puolėjas A. Velička išnaudoja bent dalį tų progų ką turi. Jam psichologiškai bus žymiai lengviau".

FK "REO" vyr. treneris Stasys Baranauskas: „Ekranas“ aukštesnio lygio komanda, ji aikštėje tą įrodė. Nemanau, jog mes čia šiandien atmestinai rungtyniavome. Komanda žaidė, stengėsi. Aišku, kol kas šiai dienai yra per sunku varžytis su „Ekranu“. Žaidėjai įgaus patirties, aš manau, vėlesniuose rungtynėse bus pajėgesnė komanda. Antrame kėlinyje ji įsidrąsino ir kamuolį palaikė. Taurės rungtynėse stengėmės kiek galėjome, yra kaip yra, nepasisekė su burtais. Jei būtume gavę „Žalgirį“ ar „Sūduvą“, būtų užtekę patekti į finalą ir žaistume Europos taurės turnyre. Šiai dienai pažiūrėkime į A lygos turnyro lentelę, kas kur stovi. „Ekranas“ turi patirtį, yra pirmoje vietoje. Mums burtai buvo nevykę. Valdas (Urbonas) sutiks, jog mes žaidėme. Toks jau futbolas, matėte, įvartį gavome pirmo kėlinio paskutinę minutę. Niekam jokių priekaištų savos ekipos žaidėjams neturiu".