A.Skerla: „Buvome priversti atsimušinėti, kartais net chaotiškai“ © Eurofootball.lt
Po pralaimėjimo "Sūduvai" LFF taurės pusfinalio atsakomosiose rungtynėse žalgiriečiai džiaugėsi palankiu rezultatu, bet ne žaidimu

Po LFF taurės pusfinalio atsakomųjų rungtynių Marijampolėje VMFD „Žalgiris“ vyriausiasis treneris džiaugėsi, jog į LFF taurės finalą pavyko patekti net ir nepademonstravus gero žaidimo.

„Sūduva“ žaidė savo aikštėje. Joje marijampoliečius sunku įveikti bet kuriam varžovui. Pralaimėjome ir mes, bet ši pergalė „Sūduvai“ nieko nereiškia, nes į kitą etapą žengiame mes. Šiandien neparodėme labai gero žaidimo, bet to užteko teigiamam rezultatui pasiekti ir į LFF taurės finalą patekti. Jame, tikiuosi, žaisime geriau nei šiandien“, - sakė Damiras Petravičius.

Išlyginamąjį įvartį pelnęs Mantas Kuklys pripažino, jog žalgiriečiai po ilgosios pertraukos atsitraukė į gynybą. „Rungtynės buvo sunkios kaip ir tikėjomės. Po praleisto įvarčio trumpam sutrikome, bet greitai atsitiesėme ir išlyginome rezultatą. Antrajame kėlinyje pakeitėme žaidimo planą. Pagrindinį dėmesį skyrėme gynybai. Norėjome išsaugoti turimą persvarą. Susitikimo pabaigoje praleidome įvartį, todėl buvo sunkiau užbaigti šias rungtynes. Pralaimėti nesmagu, bet esu patenkintas pasiektu teigiamu rezultatu.

VMFD „Žalgiris“ komandoje pirmąsias rungtynes žaidęs Andrius Skerla sakė, jog futbolininkai galvojo apie bendra pusfinalio, o ne rungtynių rezultatą. „Šiandien mums buvo svarbiausia pasiekti teigiamą galutinį, o ne rungtynių rezultatą. Įmušėme išlyginamąjį įvartį, todėl daugiau dėmesio skyrėme gynybai nei puolimui.

Tokia pasirinkta taktika mums neleido ilgai kontroliuoti kamuolio. Buvome priversti atsimušinėti, kartais net chaotiškai. Nepaisant to, rezultatui esant 1:1, turėjome vieną labai gerą progą pasižymėti, bet, deja, nepavyko. „Sūduva“ žaidė tikrai gerai. Komanda atliko labai daug smūgių ir kovėsi iki pat paskutinių susitikimo minučių, - po dvikovos sakė A. Skerla. – Savo žaidimą vertinti sunku, nes aikštėje praleidau ne tiek jau daug laiko. Be to visa jėga sportuoju tik kelias savaites, tad dar nedemonstruoju savojo žaidimo".

„Sūduvos“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys po susitikimo teigė, jog jo komanda buvo vertesnė žaisti finale. „Rungtyniavome geriau ir finale turėjome būti mes. Įmušėme greitą įvartį ir susikūrėme ne vieną gerą progą, bet pasižymėti nepavyko iki pat rungtynių paskutinių minučių. Mūsų padėtį labai apsunkino žalgiriečių atsakomasis įvartis pirmojo kėlinio viduryje. Nors ir nepasiekėme savo tikslo, noriu padėkoti komandai už kovingumą. Šį kartą mums pritrūko sportinės sėkmės. Linkiu „Žalgiriui“ sėkmės finale“, - sakė Virginijus Liubšys.

Treneriui antrino ir Rafaelis Ledesma. „Manau žaidėme geriau nei varžovai. Galbūt tam tikromis akimirkomis nebuvome pakankamai susikoncentravę, nes neišnaudojome daug progų. Iki kelialapio į kitą etapą pritrūkome tik vieno įvarčio. Dabar privalome susikoncentruoti pagrindinio čempionato kovoms“, - sakė pirmąjį rungtynių įvartį pelnęs brazilas.