"Bayern" nutildė "Santiago Bernabeu" stadioną (FOTO, VIDEO) © Eurofootball.lt
Miuncheno "Bayern" triumfuoja: Bastiano Schweinsteigerio smūgis 11 metrų baudinių serijoje lėmė dramatišką Vokietijos klubo pergalę prieš Madrido "Real" ir kelialapį į UEFA Čempionų lygos finalą.

Bavarijos ekipa pralaimėjo atsakomąjį mačą tokiu pat rezultatu, kokiu laimėjo pirmąjį - 2-1, tad vienuolikėms teko žaisti pratęsimą, o jam pasibaigus be įvarčių - stoti prie 11 metrų baudinių žymos. Šioje loterijoje sėkmė lydėjo "Bayern" - neįmušė net ir Cristiano Ronaldo, o svečiams pakako trijų tikslių smūgių triumfui nuščiuvusiame "Santiago Bernabeu" stadione.

Toks rezultatas reiškia, kad gegužės 19 dieną dėl prestižiškiausio Europos klubinio futbolo trofėjaus "Bayern" savo stadione kausis su Londono "Chelsea". Tiesa, šeimininkams teks verstis be pagrindinės sudėties trejeto: gynėjų Davido Alabos ir Holgerio Badstuberio bei saugo Luiso Gustavo, kurie gavo geltonas korteles ir bus suspenduoti.

Rungtynių pradžia šeimininkams susiklostė itin sėkmingai: nesužaidus nė 6 minučių kamuolys baudos aikštelėje atsimušė į Alabos ranką, tad arbitras skyrė 11 metrų baudinį. Jį sėkmingai realizavo Cristiano Ronaldo, o dar po kelių minučių tas pats portugalas išvengė nuošalės ir padvigubino pranašumą.

Atrodė, jog šaltas dušas išmuš "Bayern" iš vėžių, tačiau vokiečiai ne tik nesutriko, bet ir kūrė progas kitoje aikštės pusėje. Dar prieš antrąjį įvartį Arjenas Robbenas nesugebėjo nukreipti kamuolį į tinklą iš kelių metrų, bet olandas nesuklydo realizuodamas Mario Gomezo 26 minutę uždirbtą 11 metrų baudinį - 2-1.

Kaip paaiškėjo vėliau, įvarčių liūtis išsisunkė, o abi komandos ėmė demonstruoti kur kas atsargesnį futbolą. Tai buvo ypač akivaizdu antrajame kėlinyje ir pratęsimo metu, kai vienuolikėms nepavyko sukurti itin realių progų.

Prieš baudinių seriją "Real" treneris Jose Mourinho priėjo prie "Bayern" stratego Juppo Heynckeso ir draugiškai paspaudė ranką, bet nepakako ir portugalo klūpojimo smūgių metu - sėkmė nuo Madrido komandos nusisuko. Po tikslaus Alabos smūgio prie žymos stojo šaltakraujis Cristiano Ronaldo, bet vieno geriausių planetos žaidėjų smūgį atrėmė Manuelis Neueris.

Į tai atsakė Ikerą Casillasą nuginklavęs Mario Gomezas, o po atmušto Kaka baudinio atrodė, kad "Real" viltys žlugo - "Bayern" pirmavo 2-0.

Čia pat Philippo Lahmo smūgis nepasiekė tikslo, o Xabi Alonso sušvelnino skirtumą, taip sugrąžindamas optimizmą gausiai stadione susirinkusiems aistruoliams. Visgi jau netrukus į rankas į viršų kėlė "Bayern" aistruoliai: Sergio Ramosas paleido kamuolį aukštai į tribūnas, o Schweinsteigeris nesuklydo.

Madrido "Real" 2 - 1 Miuncheno "Bayern"
(pirmosios rungtynės 1-2, bendras rezultatas 3-3, 11 metrų baudinių serija 1-3)
6' [1 - 0] C.Ronaldo (iš 11 m. baudinio)
14' [2 - 0] C.Ronaldo
27' [2 - 1] A.Robben (iš 11 m. baudinio)

Svarbiausi epizodai:




Išsamesnė analizė