Žalgirietis T.Pekas: "Atvykęs į Lietuvą turėjau persiorientuoti prie kitokių aikščių" © Eurofootball.lt
Trečiadienį Marijampolėje VMFD „Žalgiris“ komanda antrose LFF taurės pusfinalio rungtynėse sieks dar kartą įveikti „Sūduvą“ bei patekti į finalą

Vilniaus miesto futbolo draugija „Žalgiris“ jau trečią kartą šiame sezone susigrums su „Sūduvos“ komanda. Pirmose dvejose akistatose pergale džiaugėsi žalgiriečiai. „General Financing A lygoje“ Marijampolės ekipa buvo sutriuškinta net 4:0, o prieš dvi savaites LFF taurės rungtynėse žalgiriečiams ji nusileido kuklesniu skirtumu 1:0. Tiesa, abi pergales VMFD „Žalgiris“ iškovojo savo stadione.

Nuo paskutinės Vilniaus ir Marijampolės vienuolikių akistatos prabėgo dvi savaitės. Per šį laikotarpį abi komandos sužaidė po tris rungtynes. Jose geriau sekėsi „Žalgirio“ futbolininkams. Namuose jie 2:0 įveikė Tauragės „Tauro“ ekipa, Šiauliuose sužaidė rezultatyviomis lygiosiomis 2:2 su „Šiaulių“ komanda, o paskutiniajame „General Financing A lygos“ ture rezultatu 2:1 laimėjo Vilniaus derbį prieš „REO“ komandą. Savo ruožtu „Sūduva“ svečiuose po atkaklios kovos 1:0 nugalėjo Gargždų „Bangą“, namuose negailestingai 6:0 sutriuškino Klaipėdos „Atlantą“ , o šį savaitgalį Panevėžyje netikėtai 2:1 nusileido Pakruojo „Kruojai“.

Pastaroji „Sūduvos“ nesėkmė „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio nė kiek nenustebino. „Visuomet ateina toks metas, kuomet komandos pralaimi arba praranda taškus. Mes neseniai sužaidėme lygiosiomis su „Šiauliais“, o „Sūduva“ pralaimėjo „Kruojai“. Nenugalimų ar neklumpančių komandų tiesiog nėra“, - sakė Damiras Petravičius.

Strategas kalbėdamas apie artėjančią antrąją LFF taurės pusfinalio dvikovą su marijampoliečiais sakė, jog jo komandai bus būtina įmušti nors vieną įvartį. „Namuose pasiektas rezultatas mus tenkina, bet jis jokiu būdu negarantuoja kelialapio į kitą etapą. Norint ramesnio gyvenimo reikės įmušti bent jau vieną įvartį. Taip pat manau, jog atsakomosiose rungtynėse „Sūduva“ žais geriau. Ką ši komanda gali savo aikštėje, matėme jau pirmose šio sezone rungtynėse, kuomet rezultatu 3:1 buvo nugalėtas Panevėžio „Ekranas“. Aš stebėjau tą susitikimą. „Sūduvos“ žaidimas man paliko gerą įspūdį“, - teigė D. Petravičius. – „Vis tik trečiadienį varžovai tikriausiai nebeturės tokio didelio aikštės pranašumo, kokį turėjo iki šiol.

Jie, kaip ir mes, pirmą kartą šiame sezone žais oficialias varžybas ant natūralios dangos. Kuri komanda geriau prisitaikys prie tokių pokyčių pamatysime jau netrukus.“

Praėjusio savaitgalio Vilniaus futbolo derbio didvyris Tomislavas Pekas mano, jog didesnį spaudimą turėtų jausti „Sūduvos“ žaidėjai. „Į Marijampolę vykstame turėdami gana saugų pranašumą. Išsaugojome „tuščius“ vartus, todėl žaidžiant svečiuose mus tenkins ir lygiosios. Tuo tarpu varžovai apie įvartį ar net kelis privalės galvoti visų rungtynių metu. Manau, esame geresnė komanda, todėl kovosime ne dėl lygiųjų, o dėl pergalės.“, - sako legionierius iš Kroatijos. – Natūrali danga man asmeniškai turėtų būti privalumas, nes visuomet žaidžiau ant žolės. Tik atvykęs į Lietuvą turėjau persiorientuoti prie kitokių aikščių.

„Sūduvą“ į finalinį LFF taurės etapą išvestų bet kokia pergalė dviejų įvarčių skirtumu. Marijampolės klubo pergalės 1-0 atveju, būtų žaidžiamas pratęsimas. Jeigu aikštės šeimininkai susitikimą laimėtų vieno įvarčio persvara, bet praleistų įvartį į savo vartus, į kitą etapą patektų „Žalgirio“ komanda.

LFF taurės pusfinalio atsakomosios rungtynės tarp Marijampolės „Sūduvos“ ir Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgiris“ vyks pagrindiniame Marijampolės futbolo klubo stadione. Tai bus pirmosios „Sūduvos“ rungtynės ant natūralios, o ne dirbtinės dangos, šiame sezone. Iki šiol visas namų rungtynes „Sūduva“ žaisdavo „Arvi“ futbolo manieže. Antrasis LFF taurės pusfinalio susitikimas prasidės 20 valandą.