Europos futbolo karalius atsimušė į "Chelsea" tvirtovę (FOTO, VIDEO) © Eurofootball.lt
Čempionų lyga turės naują karalių - nugalėtojo titulą gynęs "Barcelona" klubas namie nesugebėjo atsirevanšuoti Londono "Chelsea" ir užleido vietą finale Anglijos ekipai.

Katalonai pirmojo kėlinio pabaigoje pirmavo palankiu rezultatu 2-0, o "Chelsea" liko be raudoną kortelę gavusio kapitono Johno Terry, bet ir šio pranašumo Pepo Guardiolos komandai nepakako. Dar iki pertraukos Ramiresas sušvelnino santykį, o antrajame kėlinyje "Barcelona" nesugebėjo pralaužti anglų gynybinių barikadų.

Be to, prieš pat finalinį švilpuką Londono komanda sugebėjo nokautuoti varžovus - vienas prieš vartininką išbėgo ir kamuolį į tinklą pasiuntė po keitimo aikštėje pasirodęs Fernando Torresas.

Tai jau antras skaudus smūgis "Barcelona" gerbėjams per keletą dienų. Taip pat "Camp Nou" stadione šeštadienį patirtas pralaimėjimas aršiausiam priešui Madrido "Real" praktiškai palaidojo viltis apginti Ispanijos čempionų titulą. Tiesa, dar liko Karaliaus taurės finalas, kuriame teks grumtis su Bilbao "Athletic".

Šio vakaro pradžia katalonams nieko blogo nežadėjo - "Chelsea" nuo pat pradžių atsitraukė į gynybą ir retai pereidavo į šeimininkų aikštės pusę, o katalonai rezgė ataką po atakos. Kurį laiką Roberto Di Matteo auklėtiniai sėkmingai griovė atakas, bet 35 minutę po perdavimo iš krašto pusiausvyrą bendrame rezultate atstatė Sergio Busquetas.

Nors tuo "Barcelona" pasinaudojo jau netrukus - rezultatą padvigubino Andresas Iniesta - sėkmė šyptelėjo ir į "Chelsea" pusę, kai po aštraus perdavimo išbėgęs vienas prieš Victorą Valdesą technišku smūgiu kamuolį į tinklą pasiuntė Ramiresas.

Rezultatas 2-1 jau tenkino "Chelsea", tačiau buvo sunku tikėtis, kad mažumoje likusi ekipa atsilaikys prieš galingą "Barcelona" atakų mašiną.

Šias mintis jau 47 minutę galėjo patvirtinti Lionelis Messi, bet geriausias planetos futbolininkas nesugebėjo realizuoti Cesco Fabregaso uždirbto 11 metrų baudinio - pilnutėlio stadiono nuostabai kamuolys pataikė į skersinį.

Nors po minėto epizodo dar buvo likę daugiau nei 40 žaidimo minučių, "Barcelona" atakos klimpo "Chelsea" gynyboje. Baudos aikštelėje nuolatos buvo daugiau nei 7 Anglijos ekipos futbolininkai, o nusiteikimą puikiai iliustravo puolėjas Didier Drogba, pamiršęs įprastą poziciją varžovų aikštės pusėje ir triūsdamas gynyboje.

Tiesa, visiškai uždaryti bergždžiai kamuolį aplink baudos aikštelę spardžiusių šeimininkų nepavyko: arčiausiai tikslo buvo Messi, bet po jo smūgio iš toli kamuolys pataikė į virpstą, o tikslus Dani Alveso smūgis nebuvo įskaitytas dėl nuošalės.

Galiausiai lemiamą šturmą mačo pabaigoje nutraukė Torresas, pakeitęs Drogbą ir išbėgęs vienas prieš varžovų vartininką. Ispanas šį sezoną nedemonstruoja geros sportinės formos, tačiau nesutriko ir apsivaręs Valdesą palaidojo "Barcelona" klubą.

"Barcelona" 2 - 2 Londono "Chelsea"
(pirmosios rungtynės 0-1, bendras rezultatas 2-3)
35' [1 - 0] S.Busquets
44' [2 - 0] A.Iniesta
45' [2 - 1] Ramires
90' [2 - 2] F.Torres

37' iš aikštės pašalintas J.Terry ("Chelsea")
49' L.Messi ("Barcelona") nerealizavo 11 metrų baudinio