KAFF pirmenybėse žais 12 komandų, tarp jų ir atgimstantis „Kaunas“ © Eurofootball.lt
Praeitą savaitę paaiškėjo, jog 2012 metų Kauno apskrities LFF III lygos pirmenybėse, kaip ir pernai metais, dalyvaus 12 komandų. Pirmenybių startas planuojamas gegužės 4-ąją dieną.

Varžybų sistema išliko nepakitusi: 12 ekipų dviejų ratų sistema kovos dėl stipriausios Kauno apskrities komandos vardo. Pirmajame rate ekipos tarpusavyje sužais po kartą, o antrajame rate šešios komandos kovos dėl 1-6, o likusios varžysis dėl 7-12 vietų.

2012 metų KAFF pirmenybėse dalyvauti norą išreiškė šių varžybų senbuvės: Kauno ekipos – „Visas Labas“, „Celsis“, „United“, „Aleksotas“, „Triobet“ (red. pastaba – „Fotofabrikas“ laikinai pakeitė pavadinimą), „Hegelmann Litauen“, „Oniksas“, FBK „Kaunas“ (buv. FK „Fortas“), Jurbarko „Vulkanas“ ir „Mituva“, Kėdainių J.R. „Nevėžis-2“ ir Raseinių „Danspin“.

Pastaruosius keletą metų daugelio KAFF pirmenybių komandų namų aikšte buvo – Nacionalinės futbolo akademijos aikštynas. Ne išimtis bus ir šis sezonas. Keletos komandų namų aikšte gali būti „Inkaro“ stadionas, o savo žiūrovus futbolu vėl džiuginsi Kėdainių, Raseinių bei Jurbarko komandos.

Pirmą kartą pirmenybių istorijoje vieną iš mėgėjų futbolo komandų palaikys gausus būrys futbolo fanų. Tokius „ultras“ savo gretose turės, Kauno FK „Forto“ pagrindu kuriamas, naujasis laikinosios sostinės futbolo bendruomenės klubas „Kaunas“.

„Mes, aktyviausi Kauno miesto sirgaliai - „Kaunas ultras“, beskaičiuojantys 21-uosius gyvavimo metus ir palaikė futbolo beisbolo klubą „Kaunas“ nuo pat susikūrimo pradžios, pavargome nuo tylos, neveiksnumo ir tuščių pažadų ... nematome realių perspektyvų mūsų palaikomai komandai, todėl nusprendėme nesėdėti sudėjus rankų, o įsteigti naują klubą, kuris reprezentuotų tiek Kauno miestą, tiek ir pačią Kauno miesto futbolo bendruomenę“, - sakė vienas iš „Kauno Ultrų“ atstovų.

Ši penktadienį, pirmenybių komandų vadovai dalyvaus varžybų tvarkaraščio burtų traukime, po kurio ir paaiškės pirmojo turo poros bei tolimesnis pirmenybių tvarkaraštis.