"Bangos" treneris V.Žutautas: "Pagaliau trys taškai" © Eurofootball.lt
"Bangos" gerbėjams prireikė laukti net aštuonis turus, kol buvo pasiekta pirmoji pergalė. Visgi šventė atėjo ir į mūsų namus - Tauragės "Tauras" įveiktas 1:0.

Be keturias geltonas korteles surinkusio A.Jokšo, bet su daugiau nei po metų pertraukos į pagrindinę komandos sudėtį grįžusiu A.Ivanausku rungtyniavusi "Banga" iniciatyvą tvirtai į savo rankas perėmė įpusėjus pirmajam kėliniui. Deja, kaip ir ankstesnėse dvikovose, taip ir susitikime su "Tauru" turima iniciatyvą niekaip nevirto įvarčiais. Arba pritrūkdavo tikslumo patiems "Bangos" žaidėjams, arba nuošalės spąstus tiksliai spęsdavo tauragiškiai. Nedaug trūko, kad vieni būtų atakavę, o kiti pelnę įvartį. Jau paskutinę pirmojo kėlinio minutę keturi tauragiškiai išbėgo prieš du gargždiškius, bet "Tauro" žaidėjas, iššokęs vienas prieš vartininką, įsigudrino nepataikyti į vartus. Tokių, "Bangos" gerbėjus krūpčioti vertusių, epizodų buvo ir antrajame kėlinyje. Visgi fortūną šįsyk buvo mūsų komandos pusėje.

Svečių smūgiai skriejo pro šalį, o "Bangos" žaidėjai galiausiai "prisišaudė". Antrajame kėlinyje aikštėje pasirodęs G.Nikabadze pirmąją realią galimybę pasiųsti kamuolį į vartus turėjo 83 minutę, tačiau tąsyk smūgis buvo nestiprus ir ne itin tikslus, tad svečių vartų sargas apgynė savo tvirtovę. Praėjus vos porai minučių legionieriui iš Gruzijos buvo suteiktas dar vienas šansas - po A.Staponkos perdavimo iš kairiojo krašto G.Nikabadze vėl atsidūrė puikioje situacijoje ir šįkart smūgiavo neatremiamai - 1:0. Dar nespėjus išblėsti euforijai po pelnyto įvarčio jaunasis "Bangos" puolėjas galėjo galutinai palaužti varžovus. Deja, dešiniuoju kraštu išbėgęs vienas prieš vartininką nesugebėjo jo pergudrauti. Visgi įveikti svečius iš Tauragės pakako ir vieno tikslaus smūgio. Iki dvikovos pabaigos "Banga" išlaikė rungtynių vadžias savo rankose ir įsirašė į turnyrinę lentelę tris taškus.

Po rungtynių "Bangos" vyr.treneris V.Žutautas sakė: "Pagaliau. Pagaliau trys taškai. Rungtynės nebuvo labai geros, bet komandai labai reikėjo šių trijų taškų. Psichologinė būsena visų žaidėjų buvo truputį prislėgta. Bet kokias varžybas laimėjus žaidimas užsimiršta, lieka trys taškai. Aišku, taisyti yra ką. Manau, kad ši pergalė mus truputį pakylės emociškai ir toliau viskas bus gerai. Pergalę lėmė kovingumas, žaidėjai nenuleido rankų iki paskutinės minutės. Žaidimas nesiklijavo, bet savo dideliu noru laimėti šiandien pasiekėme tris taškus. Šiandien aikštėje buvo dvi lygios komandos. Tiek mes, tiek "Tauras" nežaidėme savo geriausių varžybų". Į repliką apie pavykusius keitimus treneris atvirai atsakė, kad šioje vietoje nelabai pagudrausi: "Per visas varžybas tie keitimai praktiškai vienodi. G.Nikabadze keturias ar penkias paskutines varžybas pasirodė aikštėje po keitimų, bet nesugebėjo įmušti. Ir šiandien turėjo du įmušti, įmušė vieną".

"Bangos" gynėjas Nika Mgeladze džiaugėsi pergale: "Visas rungtynes turėjome iniciatyvą, todėl ir laimėjome. Jie taip pat turėjo progų, bet mažiau nei mes. Rungtynės buvo sunkios, bet iš nedaugelio progų vieną išnaudojom ir laimėjom. Ši pergalė labai svarbi psichologiškai. Manau, kad po jos "Banga" tik kils į viršų". Apie atmosferą rūbinėje po pergalės legionierius atsakė labai trumpai: "Super".

Kitas rungtynes "Banga" žais Šiauliuose penktadienį, balandžio 27 dieną, 19 valandą su "Šiauliais"