Futbolo sezono atidarymo varžybose Alytuje susirinko įspūdingas žiūrovus skaičius © Eurofootball.lt
Pirmose A lygos „General Financing“ futbolo čempionato rungtynėse Alytaus stadione susitiko šeimininkė „Dainava“ ir laiptelių žemiau turnyro lentelėje buvę „Šiauliai“. Praėjusiame ture šiauliečiai namuose 2:2 sulygo su Vilniaus „Žalgiriu“, o alytiškiai svečiuose 4:2 ragučius aplaužė Tauragės „Taurui“.

Į pirmą namų dvikovą palaikyti „Dainavos“ susirinko beveik rekordinis žiūrovų būrys: 2 tūkst. 200 – tiek buvo užregistruota rungtynių protokole ir tai geriausiam praėjusio sezono lankomumo rezultatui nusileido 600. Susitikimą iš Alytaus transliavo ne viena, dvi televizijos (Futbolo.Tv ir „Lietuvos ryto”), o Alytaus stadiono personalui, besirengiant sekmadienio mačui, aikštės linijas perpaišyti teko šešis kartus.

Tokie futbolo sezono atidarymo Alytuje skaičiai, o iš jų svarbiausias vienas – 53 min. Luko Kochanausko pelnytas įvartis, kuris ir tapo „Dainavai“ pergalingas. Per aštuonis turus – trejos pergalės, tiek pat lygiųjų, du pralaimėjimai (1:0 „Ekranui”, 3:1 „Sūduvai“), 12 taškų ir užtikrinta penktoji vieta A lygos turnyro lentelėje.