Cristiano Ronaldo išlindo iš Lionelio Messi šešėlio? © Eurofootball.lt
Pastaraisiais sezonais Lionelio Messi šešėlyje vis likdavęs Cristiano Ronaldo sulaukė savo valandos.

„Nurimkit, nurimkit“, – išraiškingais rankų gestais tiesiai prieš „Barcelona“ sirgalius mojavo „Real“ lyderis, ką tik įmušęs įvartį, kaip vėliau paaiškėjo – pergalingą.

Šis įvartis tapo „Real“ ir C.Ronaldo triumfu. „Real“ pirmą kartą po penkerių metų amžinų varžovų teritorijoje laimėjo „El Clasico“ ir praktiškai užsitikrino Ispanijos čempionų titulą („Real“ turi 7 taškų persvara prieš likusius 4 turus).

Titulą, kurį pastaruosius tris sezonus savo rankose tvirtai laikė būtent „Barcelona“.

Laimėjo ne tik „Real“, bet ir C.Ronaldo. Portugalas pergalingu įvarčiu išsiveržė į priekį Ispanijos čempionato rezultatyviausių žaidėjų sąraše, aplenkdamas „Barcelona“ lyderį Lionelį Messi (42 įvarčiai prieš 41).

L.Messi, kuris paskutinius trejus metus buvo renkamas geriausiu planetos žaidėju, o jo vedama „Barcelona“ laimėdavo Ispanijos pirmenybes, Čempionų lygą, pasaulio futbolo klubų čempionatą.

C.Ronaldo dažniausiai vis likdavo antras bei nuolat sulaukdavo kritikos, kad per svarbius mačus lieka nepastebimu.

Skaičiuojant vien „El Clasico“ mūšius, C.Ronaldo buvo įmušęs 5 įvarčius per 15 mačų, o L.Messi – net 13 per 18 dvikovų.

„Misija įvykdyta, – po pergalingų rungtynių šeštadienį džiaugėsi C.Ronaldo. – Tai buvo labai svarbus įvartis, nes lėmė 3 taškus mums.“

„Įmušiau per paskutinius tris savo mačus čia, „Camp Nou“ stadione, tačiau raktas į pergalę buvo komanda“, – pridūrė 27-erių puolėjas.

„C.Ronaldo yra geriausias futbolininkas pasaulyje“, – pridūrė „Real“ trenerio asistentas Aitoras Karanka, spaudos konferencijoje pakeitęs aikštingąjį Jose Mourinho, kuris vėl atsisakė bendrauti su žiniasklaida.

Trečiadienį C.Ronaldo ir „Real“ laukia kitas išbandymas – Čempionų lygos pusfinalio atsakomosios rungtynės namuose su Miuncheno „Bayern“. „Real“ bandys atsitiesti po pralaimėjimo 1:2, o C.Ronaldo tiki, kad jo komandai tai pavyks.

„Esame puikios sportinės formos, laimingi, pilni ryžto ir jaučiantys atsakomybę“, – teigė C.Ronaldo.