A lygos autsaideriai bandys reabilituotis mače prieš "Taurą" © Eurofootball.lt
Sekmadienį 18 valandą Gargždų miesto stadione "Banga" susitiks su Tauragės "Tauru".

Tauragės "Tauras" gali būti pavadintas daugiausiai permainų tarpsezoniu patyrusiu klubu. Tauragiškiai atsisveikino ne tik su praėjusio sezono lyderiais - G.Jerkovič, R.Seedorf, M.Soares, L.Savastu, V.Lukša, K.Gnedojumi, M.Stanaičiu, D.Arlauskiu, bet ir su dvejus metus komandai vadovavusiu treneriu G.Jarmalavičiumi.

Kartu su į vyriausiojo trenerio postą pakviestu Italijos regioninėse lygose dirbusiu Giovanni Scanu į "Taurą" įsiliejo visa grupė italų - puolėjai Manuel Perra ir Michele Di Piedi, saugai Giampietro Demurta ir Alessandro Mascia. Gynybos grandį sustiprino argentinietis Leonardo Vela. Dar du legionieriai atvyko iš kaimyninių kraštų - saugas Roman Kuzin iš Rusijos ir latvis gynėjas Aleksandrs Solovjovs.

Po pertraukos į "Taurą" sugrįžo čia jau rungtyniavę futbolininkai - be futbolo sezoną praleidęs gynėjas Mantas Lėkis, praėjusį sezoną "Atlante" ir "Bangoje" žaidęs saugas Tomas Vyšniauskas, sutartį su Rusijos Nižnij Novgorodo klubu turėjęs saugas Marius Kižys bei Estijoje rungtyniavęs gynėjas Tomas Rimas (2008 metais trumpai žaidęs "Bangoje"). Iš "Žalgirio" tauragiškiai išsinuomojo gynėją Robertą Freidgeimą.

Iš praėjusių metų pagrindinės sudėties žaidėjų "Taurui" pavyko išsaugoti vartininką Oleksandr Borysenko, gynėją Tomą Sirevičių, saugą Vladą Petkevičių bei keletą jaunų tauragiškių.

2012 metų sezone "Tauras" neblizga. Kaip ir "Banga", taškus tauragiškiai rinko tik dvejose rungtynėse. Tiesa, skirtingai nei mūsų komandai, "Taurui" pavyko taškų taupyklę papildyti solidžiau - iškovotos dvi pergalės. Abi pergalės - prieš REO ir "Šiaulius" - pasiektos minimaliu skirtumu (1:0), pergalingus įvarčius įmušus besibaigiant rungtynių laikui. Šios dvejos rungtynės buvo vienintelės, kuriose "Tauras" nepraleido įvarčių. Kai tik įvartis krisdavo į tauragiškių vartus, tai beveik automatiškai reikšdavo ir pralaimėjimą - 0:1 prieš "Kruoją", 1:4 prieš "Sūduvą", 0:5 prieš "Ekraną", 0:2 prieš "Žalgirį" ir 2:4 prieš "Dainavą".

Tarpusavio susitikimai. Praėjusiame sezone visos trejos tarpusavio dvikovos vyko Gargžduose, nes "Tauras" savo namų rungtynėms taip pat buvo pasirinkęs mūsų miesto stadioną. Vienerios rungtynės baigėsi lygiosiomis (1:1), o kitose komandos pasidalijo po pergalę - birželio mėnesį 3:0 laimėjo "Banga", o rugsėjo mėnesį "Tauras" pasiekė revanšą (0:1). Iš viso nuo 1990 metų gargždiškiai ir tauragiškiai tarpusavyje sužaidė 31 oficialias rungtynes. Nedidelė persvara "Bangos" pusėje - mūsų komanda laimėjo 12 susitikimų, "Tauras" - 11, o dar 8 dvikovos baigėsi taikiai. Įvarčių santykis palankesnis gargždiškiams - 50:33.

***
"Bangai" dvikovoje su "Tauru" teks verstis be komandos kapitono Andriaus Jokšo. Patyręs gynėjas per septynias rungtynes surinko keturias geltonas korteles ir yra priverstas praleisti vieną susitikimą.

Dėl traumos vis dar negali rungtyniauti Armando Dos Santos.

***
Dubleriai jėgas išbandys pirmadienį 17 valandą Tauragėje.