"Chelsea" atmušė varžovų atakas ir įveikė galingąją "Barcelona" ekipą (FOTO, VIDEO) © Eurofootball.lt
Lietingame Londone trečiadienio vakarą šypsojosi Romanas Abramovičius - jo valdomas "%c00042" klubas pateikė nedidelę staigmeną ir minimaliu rezultatu 1-0 įveikė "%c00006" ekipą.

Tai buvo pirmasis šių komandų UEFA Čempionų lygos pusfinalio mačas, kurio baigtį nulėmė pirmajame kėlinyje Didier Drogba pelnytas įvartis.

Nors pirmajame kėlinyje dominavo "Barcelona" - Alexis Sanchezas pataikė į skersinį, keliskart šeimininkų komandą gelbėjo vartininkas Petras Cechas, o Cesco Fabregaso į vartus pasiųstą kamuolį atmušė gynėjas Ashley Cole'as, reta Londono "Chelsea" ataka prieš pat pertrauką baigėsi įvarčiu.

Lionelis Messi prarado kamuolį varžovų aikštės pusėje, o greitą reidą surengęs Ramiresas perdavė kamuolį Didier Drogba, kuris nestipriu, bet tiksliu smūgiu nuginklavo Victorą Valdesą. Tai buvo pirmasis ir vienintelis 'mėlynųjų' smūgis į vartų plotą per visas 90 minučių..

Pirmasis prie atšokusio kamuolio pastarosios atakos metu prišoko ir iš arti rezultatą išlyginti galėjo Sergio Busquetsas, tačiau ispanui pritrūko tikslumo.

Atsakomoji dvikova mažiau nei po savaitės - balandžio 24 dieną - vyks Barselonos "Camp Nou" stadione. Iki tol "Barcelona" lauks dar vienas iššūkis - Ispanijos čempionato rungtynės taip pat namie prieš Madrido "Real" vienuolikę.

Statistika:

Kamuolio kontrolės laikas: 28%-72%
Smūgiai į vartus: 5-24
Smūgiai į vartų plotą: 1-6
Smūgiai į vartų konstrukciją: 0-2
Pražangos: 11-9

Londono "Chelsea" 1 - 0 "Barcelona"
45' [1 - 0] D.Drogba