"A lygoje" - "Žalgirio" ir "Ekrano" pergalės © Eurofootball.lt
Pirmose sekmadienio Lietuvos čempionato rungtynėse penktą pergalę iškovojo Vilniaus "Žalgiris", savo aikštėje 2-0 įveikęs Tauragės "Taurą".

Prieš prasidedant mačui abiejų ekipų futbolininkai ir žiūrovai tylos minute pagerbė šeštadienį Italijos "Serie B" čempionate ištikus širdies smūgiui tragiškai mirusį Piermario Morosini.

Dvikovos eiga buvo palanki "Žalgiriui": šeimininkai į priekį išsiveržė 10 minutę, kai stipriu smūgiu kamuolį į tinklą pasiuntė Egidijus Vaitkūnas, o 85 minutę rezultatą padvigubino gynėjas Luka Peričius.

Pažymėtina tai, kad rungtynės kurį laiką buvo sustabdytos, mat kilo abiejų komandų aistruolių kivirčas. Aistras ramino policijos pareigūnai, keliems žmonėms prireikė medikų pagalbos.

Turnyrinėje lentelėje žalgiriečiai (15 tšk) pasivijo ir dėl geresnio įvarčių santykio aplenkė šeštadienį pergalę šventusią Marijampolės "Sūduvą".

Tiek pat taškų turi ir Panevėžio "Ekranas", minimaliu rezultatu 1-0 įveikęs Alytaus "Dainavą". Pergalingą įvartį antrame ture iš eilės pelnė saugas Mantas Savėnas.

Rezultatai:

Vilniaus "Žalgiris" 2 - 0 Tauragės "Tauras"
10' [1 - 0] E.Vaitkūnas
85' [2 - 0] L.Peric

Alytaus "Dainava" 0 - 1 Panevėžio "Ekranas"
56' [0 - 1] M.Savėnas

Turnyrinė lentelė: