A.Gabrys: "Žalgiris" sutriuškins "Taurą" 3:0 © Eurofootball.lt
Vilniaus miesto futbolo draugija „Žalgiris“ sekmadienį savo aikštėje sieks nugalėti pergalių skonį pajutusį Tauragės „Taurą“

Tauragiškiai į Vilnių atvyksta geros nuotaikos. Paskutiniuose dviejuose „General Financing A lygos“ turuose „Tauras“ iškovojo dvi pergales. IV ture rezultatu 1:0 pavyko parklupdyti Vilniaus REO vienuolikę, o praėjusiame ture savo aikštėje tokiu pačiu rezultatu buvo įveikti dvikovos favoritais laikyti Šiaulių "Šiauliai".

Tą kartą pergalingo įvarčio autorius Lukas Martišauskis sakė: „Mūsų žaidimas tikrai gerėja, rodome brandesnį futbolą, įtakos pergalėms turi ir tai, kad į komandą atvyko keletas aukšto lygio žaidėjų. Su šia sudėtimi A lygoje galime tikrai daug ką nuveikti.“

Pastaroji pergalė „Taurui“ leido pakilti į turnyrinės lentelės vidurį. Per pirmus penkis turus tauragiškiai iškovojo dvi pergales, patyrė tris pralaimėjimus ir surinko šešis taškus. Tiek pat taškų savo sąskaitoje turi Šiaulių „Šiauliai“ ir Alytaus „Dainava“.

Prieš VI turo rungtynes su VMFD „Žalgiris‘ ekipa Tauragės „Tauro“ trenerį labiausiai turėtų neraminti jo vadovaujamos komandos gynyba. Turnyrinės lentelės lyderiams Panevėžio „Ekranui“ ir Marijampolės „Sūduvai“ buvo leista įmušti atitinkamai 4-is ir 5-is įvarčius. Po penkių turų bendras Tauragės komandos įvarčių balansas yra -7. Prastesnis įvarčių skirtumas priklauso tik Klaipėdos „Atlantui“ (-9). Norėdami išvengti dar vienų „General Financing A lygos“ lyderių sutriuškinimo „Tauro“ futbolininkai ir trenerių štabas turės padaryti rimtas išvadas.

VMFD „Žalgiris“ stovykloje taip pat vyrauja pozityvios nuotaikos. Po V ture patirto pirmojo pralaimėjimo Panevėžio „Ekranui“ žalgiriečiai trečiadienį sugrįžo į pergalių kelią. Pirmose Lietuvos futbolo federacijos (LFF) pusfinalio varžybose vilniečiai savų žiūrovų akivaizdoje 1:0 įveikė Marijampolės „Sūduvą“. Sekmadienį žaliai balti savo žiūrovams sieks padovanoti dar vieną pergalę bei tuo pačiu įsitvirtinti turnyrinės lentelės viršūnėje.

Žalgiriečiai stengsis nepasiduoti nuovargiui ir rytdienos rungtynės kovos tik dėl pergalės. „Po laimėtų pirmųjų LFF taurės pusfinalio rungtynių komandoje vyrauja gera atmosfera. Žinoma, tos rungtynės mums kainavo daug fizinių ir emocinių jėgų, bet jokio atsipalaidavimo negali būti. Puikiai suprantame, kad šį mėnesį mūsų laukia intensyvus tvarkaraštis, todėl turime kantriai dirbti ir siekti pergalės kiekvienose rungtynėse. Žaidėjai yra profesionalai, todėl aikštėje jie visuomet pasiruošę atiduoti visas jėgas“, - sako VMFD "Žalgiris" ekipos vyriausiojo trenerio asistentas Mindaugas Čepas. - Rytojaus dvikovai ruošiamės labai atsakingai, nes mūsų laukia stiprus varžovas. „Tauras“ laimėjo dvi pastarąsias rungtynes, todėl turime vertinti šios komandos sugebėjimus. Atidžiai analizuojame varžovų stipriąsias ir silpnąsias puses ir žinome, kad jie daro tą patį. Triuškinančių „Tauro“ pralaimėjimų Panevėžio „Ekranui“ ir Marijampolės „Sūduvai“ nesureikšminame, nes kiekvienos varžybos yra skirtingos.

Buvęs ilgametis Marijampolės „Sūduvos“ treneris Algimantas Gabrys prognozuoja VMFD „Žalgiris“ ekipos pergalę. „Vilniečiai sezono pradžioje sunkiai įsivažiavo, tačiau vėliau jų žaidimas paliko labai gerą įspūdį. Sekmadienį žalgiriečių turėtų laukti nelengvas mūšis, bet manau, kad pergalę jiems pavyks iškovoti. Spėčiau, kad rungtynes VMFD „Žalgiris“ laimės rezultatu 3:0”, - mano gerai žinomas futbolo specialistas.

Prieš „General Financing A lygos“ VI turą turnyrinėje lentelėje vyrauja trivaldystė. VMFD „Žalgiris“, Panevėžio „Ekranas“ ir Marijampolės „Sūduva“ turi po 12 taškų. Žalgiriečiai dėl geresnio įvarčių balanso (+12) užima pirmą vietą.