"Bangos" treneris V.Žutautas: Prastą komandos žaidimą nulėmė didelės permainos © Eurofootball.lt
Prieš balandžio 14 – ąją dieną Gargžduose vyksiančias „General Financing A lygos“ šeštojo turo rungtynes tarp vietos „Bangos“ ir Marijampolės „Sūduvos“ fksuduva.lt pasikalbėjo su abiejų komandų treneriais.

- Koks komandos fizinis stovis esant tokiam įtemptam tvarkaraščiui?
- paklausėme "Sūduvos" vyriausiojo trenerio Virginijaus Liubšio.

- Apie fizinį stovį galėsime kalbėti po antrojo rato pirmų rungtynių su „Ekranu“. Po šio dažnų rungtynių maratono pamatysime, kurios komandos pasiruošę, o kurios ne. Antrasis kėlinys su „Žalgiriu“ parodė, kad mūsų stovis šiuo metu geras. Šiandien turėsime nesunkią treniruotę, o ar laiko pasiruošti rungtynėms su „Banga“ užteko, pamatysime po rungtynių.

- Kaip jaučiasi traumą Vilniuje patyręs K.Chvedukas?
- Gerai, kad nėra lūžių. Tačiau savaitę ar dvi rungtyniauti negalės. Taigi rungtynėse prieš „Bangą“ jis nedalyvaus.

- Kokios „Bangos“ komandos stipriosios žaidimo pusės?

- „Banga“ sužaidė keletą gerų rungtynių. Manau, jiems labiau nesiseka. Rungtynėse su „Žalgiriu“ praleido įvartį pačioje rungtynių pabaigoje, nepasisekė su „Atlantu“, galima buvo iškovoti tašką ir rungtynėse su „Kruoja“. Kol kas „Bangai“ trūksta sėkmės. Tai komanda, turinti veidą, kovotojų charakterį.

Gargždų „Bangos“ treneris Vaidotas Žutautas, teigė, kad „Sūduva“ yra stipresnė nei pernai, o „Bangai“ pasiekti geresnių rezultatų reikia laiko.

- Dėl kokių priežasčių „Banga“ sezoną pradėjo silpniau nei tikėtasi?

- Tai lėmė didelės permainos komandoje, įvykusios prieš sezoną. Komandą paliko dvylika žaidėjų, juos pakeitė kiti futbolininkai. Esame nauja komanda. Žaidimas sezono pradžioje nebuvo blogas, tačiau kažko pritrūkdavo. Manau, laikui bėgant mūsų žaidimas vis gerės.

- Kokios, jūsų nuomone, yra „Sūduvos“ komandos stipriosios pusės?

- Manau, kad „Sūduva“ yra stipresnė nei pernai. Tokie žaidėjai kaip R.Ledesma, C.Thomson pridėjo pajėgumo. Galiu pasakyti tiek, kad „Sūduva“ padarė labai gerą įspūdį pirmuosiuose turuose.