"Sūduvos" laukia akistata su A lygos autsaideriais © Eurofootball.lt
„General Financing A lygos“ šeštojo turo rungtynėse Marijampolės „Sūduva“ Gargžduose rungtyniaus su „Bangos“ komanda.

Rungtynės vyks balandžio 14 – ąją dieną, šeštadienį, 17 valandą.

„Banga“ 2012 metų sezoną pradėjo sunkiai – per 5 turus buvo iškovoti du taškai. Pirmajame ture namuose rezultatu 1:2 pralaimėjo Vilniaus „Žalgiriui“, antrajame ture išvykoje sužaidė lygiosiomis su „Dainava“, trečiajame – lygiosios namuose prieš „Reo“, o vėliau sekė du pralaimėjimai minimaliu rezultatu „Atlantui“ ir „Kruojai“. Žvelgiant į rezultatus, galima teigti, kad „Banga“ gali iškovoti taškus prieš bet kurį varžovą, nepaisant pralaimėjimų pirmuosiuose turuose. Pajėgūs „Žalgirio“ ir „Kruojos“ klubai tik minimalia persvara įveikė Gargždų komanda.

2011 metų sezone „Banga“ „General Financing A lygoje“ užėmė šeštąją vietą. Su „Sūduva“ gargždiškiai susitiko tris kartus. „Sūduva“ rezultatais 1-0 ir 2-0 laimėjo abi rungtynes išvykoje, tačiau pralaimėjo „Bangai“ savo aikštėje.

Prieš šį sezoną „Bangos“ sudėtis pasikeitė gana stipriai – komandą paliko daugiau kaip 10 žaidėjų. Be to, pasikeitė ir komandos vyriausiasis treneris – vietoje Armino Narbekovo komandą treniruoja buvęs jo asistentas Vaidotas Žutautas. Svarbūs su „Banga“ atsisveikinę futbolininkai yra gynėjai Karolis Urbaitis ( šį sezoną žaidžia „Žalgiryje“ ), Irmantas Zelmikas ( „Kruoja ), Marius Kazlauskas ( „Reo“ ), saugas Gajus Kulbis bei Rimvydas Grūdys.

„Banga“ išvykusius futbolininkus pakeitė naujokais. Žinomiausias iš jų yra buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas Andrius Jokšas. Gargžduose rungtyniauja ir buvęs Marijampolės „Sūduvos“ žaidėjas Evaldas Grigaitis. Taip pat komandą papildė vartininkas Rimantas Bogužas, gynėjai Rokas Borusas, Niko Mgeladze, saugai Armando Dos Santos, Romanas Masiukas ir Moshe Suleimanovas bei puolėjas Giorgi Nikabadze.

Prieš prasidedant 2012 – ųjų sezonui „Banga“ nekėlė itin aukštų tikslų. Pagrindinis tikslas buvo išlikti A lygoje, o esant galimybėms užimti šeštąją vietą.