Lietuvos futbolui padės tarptautinė įmonė "Ceram" © Eurofootball.lt
Lietuvos futbolą netrukus pasieks svarbi parama iš užsienio. Oficialiu Lietuvos futbolo rinktinės pagrindiniu rėmėju tapo vokiečių įmonė „Ceram", kurios atstovai ketvirtadienį oficialiai pasirašė ilgalaikę rėmimo sutartį su Lietuvos futbolo federacija (LFF).

„Ceram" įsipareigojo Lietuvos futbolą remti mažiausiai artimiausius ketverius metus.

Pasak izoliacinės dangos medžiagas pastatų renovacijai gaminančios įmonės vykdomojo direktoriaus Jurgeno Schlebrowski, parama Lietuvos futbolui bus pirmas žingsnis kompanijos plėtroje į Baltijos šalis.

„Pats domiuosi futbolu ir džiaugiuosi, kad galime prisidėti prie jo plėtros Lietuvoje. Tikiu Jūsų rinktinės galimybėmis ateinančioje Pasaulio čempionato atrankoje ir taip pat kitose Europos pirmenybėse, todėl pasirašėme ilgalaikę sutartį", - sakė J.Schlebrowski.

LFF prezidentas Julius Kvedaras džiaugėsi, kad užsienio kompanija patikėjo mūsų futbolo perspektyvomis ir padės jam vystytis.

„Labai džiaugiamės šio rėmėjo atėjimu. Tai reikšminga sutartis su tarptautine įmone. Tikiu, kad bendradarbiavimas bus naudingas abiems pusėms. Šią paramą panaudosime visam šalies futbolui - pradedant nuo nacionalinės rinktinės iki akademijų plėtros bei vaikų futbolo", - sakė LFF vadovas.

Pasak Lietuvos nacionalinės rinktinės vyriausiojo trenerio Csaba Laszlo, siekti rezultatų padės postūmiai ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų.

„Tai svarbus žingsnis į priekį Lietuvos futbolui. Su naujo rėmėjo pagalba rinktinė turės geresnes sąlygas ruoštis atrankos varžyboms. Tik dirbdami kartu su partneriais galėsime pabandyti įgyvendinti savo svajones", - teigė Cs. Laszlo.

Sėkmės Lietuvos futbolininkams linkėjo ir Vokietijos ambasadorius Lietuvoje Matthias Mulmenstadtas. „Manau, kad energijos taupymas ir sportas - gera kombinacija. Lietuvos rinktinei, kuri turi su Vokietija susijusį trenerį, linkiu sėkmės ir tikiu, kad ji ateis", - teigė futbolo entuziastu save įvardijęs diplomatas.

Šveicarijoje įsikūrusi ir Vokietijoje pagrindinę veiklą vykdanti „Ceram" specializuojasi inovatyvių ir modernių izoliacines dangos medžiagų gamyboje. Pastatų renovavimui ir modernizavimui skirtos ekologiškos medžiagos padeda taupyti energiją bei palaikyti temperatūrą nepaisant oro sąlygų tiek iš vidaus, tiek iš išorės.

Su „Ceram" produktais balandžio 12-15 dienomis galima susipažinti Vilniaus „Litexpo" parodų centre vykstančioje tarptautinėje statybos ir remonto parodoje „Resta 2012".

Lietuvos nacionalinė rinktinė pirmąsias kontrolines rungtynes šiemet žais birželio 29 dieną Šveicarijoje su Rusijos futbolininkais, o 2014 m. Pasaulio čempionato atrankos varžybas pradės rugsėjo 3-ąją rungtynėmis namuose su Slovakija.