Pagirtinas sąžiningumas: apstulbusiam teisėjui futbolininkas prisipažino įmušęs įvartį ranka (2 VIDEO) © Eurofootball.lt
Nors futbole netrūksta rasizmo, smurto ir korupcijos skandalų, kartais populiariausios sporto šakos mylėtojai yra pradžiuginami gerokai pozityvesne informacija.

Šį sykį - net dvi žinios apie garbingų principų laikymąsi.

Pirmasis incidentas įvyko Vokietijos antrosios "Bundesligos" mače tarp "St.Pauli" ir "Union Berlin". Rezultatui esant 1-1, pirmosios komandos puolėjas Mariusas Ebbersas pasiuntė kamuolį į tinklą, tačiau padarė tai su ranka. Visgi nei teisėjas, nei jo asistentas taisyklių pažeidimo neužfiksavo ir jau rodė į aikštės vidurį, kur "Union Berlin" turėjo iš naujo pradėti žaidimą.

Tačiau 34 metų Ebbersas pasirodė esąs sąžiningas žmogus - jis pribėgo prie teisėjo ir prisipažino pasižymėjęs neleistinais būdais, todėl įvartis nebuvo įskaitytas. Galiausiai "St. Pauli" šventė pagal visas taisykles iškovotą pergalę 2-1.

Epizodą galite išvysti nuo 1:38 vaizdo įrašo minutės:




Ne ką mažiau smagi istorija nutiko vienoje iš žemesniųjų Turkijos lygų. Vienam iš futbolininkų patyrus traumą, kamuolys buvo išspirtas į užribį, o medikams suteikus pagalbą Ilhanas Farukas, "Canakkale Dardanelspor" saugas, mėgino grąžinti kamuolį prieš tai jį kontroliavusiai "Erzurumspor" ekipai. Tačiau po jo stipraus smūgio kamuolys atsidūrė varžovų vartų tinkle.

"Erzurumspor" neslėpė pykčio, bet situacija greitai buvo išspręsta: "Dardanelspor" įsimušė įvartį savus vartus ir atstatė pusiausvyrą.