"Tauro" gretas sustiprino praeityje itin perspektyviu vadintas latvis (FOTO) © Eurofootball.lt
Prie "Tauro" ekipos prisijungė patyręs, aukšto lygio futbolo ragavęs 24 metų legionierius iš Latvijos Aleksandras Solovjovas.

Gynėjas karjerą pradėjo Rygos "Skonto" jaunimo komandose. 2007-aisiais buvo įtrauktas į "Skonto" pagrindinę sudėtį, tačiau šioje komandoje nei vienerių rungtynių taip ir nesužaidė, nes buvo paskolintas "Olimps" klubui, kur, beje, jaunam futbolininkui puikiai sekėsi: 24 rungtynės - 3 įvarčiai.

2008-aisiais A.Solovjovas pasirašė sutartį su Ventspilio "Ventspils" klubu, čia sužaidė 15 rungtynių ir pelnė tris įvarčius.

2009-2010 su "Ventspils" komanda latvis rungtyniavo Europos lygos grupių etape. Rungtynėse išvykoje, prieš Vokietijos Bundeslygoje rungtyniaujančią Berlyno "Hertha" komandą, latvių klubas išsaugojo "sausus" vartus, o A.Solovjovas buvo įvertintas kaip vienas geriausių aikštėje pasirodžiusių žaidėjų.


2010-aisiais jauną ir perspektyvų gynėją pastebėjo anglų "Blackpool" klubas, tačiau "Ventspils" ir "Blackpool" klubams taip ir nepavyko susitarti dėl išpirkos, o A.Solovjovas prarado galimybę rungtyniauti Anglijos "Premier" lygoje.

Tų pačių metų rugpjūtį A.Solovjovas prisijungė prie "Atromitos Yeroskipou" komandos, rungtyniaujančios Kipre, tačiau čia nuolat kovojo su traumomis ir galiausiai sutartis buvo nutraukta. 2011-aisiais futbolininkas pabandė laimę Anglijos šiaurės "Premier" lygos "Nantwich Town" klube, tačiau čia neužsibuvo ir galiausiai... atsidūrė "Taure". A.Solovjovas taip pat yra atstovavęs Latvijos U-17, U-19 ir U-21 rinktinėms.