"Man City" pralaimėjimas Londone laidoja viltis laimėti "Premier" lygą (FOTO, VISŲ MAČŲ VIDEO) © Eurofootball.lt
Anglijos "Premier" lygoje sekmadienį sužaistos dvejos rungtynės.

Svarbius tris taškus į savo sąskaitą įsirašė Londono "Arsenal" klubas, namie 1-0 įveikęs antroje vietoje žengiančią "Man City" vienuolikę ir gerokai sukomplikavęs varžovų galimybes kovoti dėl čempionų titulo.

Kadangi kitame mače lyderis "Man Utd" 2-0 palaužė Londono "Queens Park Rangers", dabar atotrūkis tarp dviejų Mančesterio komandų išaugo iki aštuonių taškų.

"Man City" jau rungtynių pradžioje neteko vieno lyderių Yaya Toure, kuris patyrė traumą, o Mario Balotelli turėtų dėkoti Fortūnai, kad nebuvo išvytas iš aikštės už grubią pražangą prieš Alexą Songą. Italas aukštai pakelta koja "įvažiavo" į gynėją, tačiau arbitras to nepastebėjo.

Tiesa, pačioje rungtynių pabaigoje Balotelli vis tik išvydo prieš save raudoną kortelę, kai gavo antrą geltoną kortelę už pražangą aikštės krašte. Už tai jis bus suspenduotas mažiausiai trims dvikovoms, nes jau yra gavęs dvi raudonas korteles, be to, jam grės papildomos sankcijos už veiksmus prieš Songą.

"Arsenal" rungtyniavo aktyviau ir turėjo daugiau progų, o arčiausiai tikslo buvo Robinas van Persie, kuris dukart sudrebino vartų konstrukciją.

Galiausiai 81 minutę po Davido Pizarro klaidos aikštės viduryje kamuolį į tinklą iš toli pasiuntė Mikelis Arteta.

Ankstesniame mače "Queens Park Rangers" bent iš dalies galės kaltinti arbitrą, mat šis jau 14 minutę kontraversiškomis aplinkybėmis pašalino iš aikštės saugą Shauną Derry, kuris prasižengė prieš nuošalėje buvusį Ashley Youngą. Negana to, už tą patį taisyklių pažeidimą buvo skirtas 11 metrų baudinys, kurį užtikrintai realizavo Wayne'as Rooney.

Įgijus kiekybinį pranašumą 'raudonųjų velnių' pranašumas nekėlė abejonių, o rezultatą 68 minutę smūgiu iš už baudos aikštelės ribų padvigubino 37 metų veteranas Paulas Scholesas.

Rezultatas galėjo būti ir dar didesnis, bet Rafaelio ir Danny Welbecko smūgius atrėmė vartininkas Paddy Kenny, o Michaelas Carrickas iš toli pataikė į virpstą.

Rezultatai:

"Man Utd" 2 - 0 Londono "Queens Park Rangers"
15' [1 - 0] W.Rooney (iš 11 m. baudinio)
68' [2 - 0] P.Scholes

14' iš aikštės pašalintas S.Derry ("Queens Park Rangers")




Londono "Arsenal" 1 - 0 "Man City"
87' [1 - 0] M.Arteta

90' iš aikštės pašalintas M.Balotelli ("Man City")