Fergusonas giria Ferdinandą: jis vertas vietos Anglijos rinktinėje (FOTO) © Eurofootball.lt
Seras Aleksas Fergusonas yra tikras, kad Rio Ferdinandas turi būti įtrauktas į Anglijos rinktinės sudėtį vasarą vyksiančiam Europos čempionatui.

33 metų futbolininkas šiame sezone buvo susilaukęs daug kritikos, tačiau pastaruoju metu demonstruoja puikią sportinę formą ir yra vienas komandos lyderių.

Fergusonas anksčiau rinktinėje regėjo šešis futbolininkus: Michaelą Carricką, Ashley Youngą, Tomą Cleverley, Wayne'ą Rooney, Chrisą Smallingą ir Philą Jonesą, o dabar prie jų pridėjo ir traumas išsigydžiusį Ferdinandą.

"Rio turėjo pakeisti žaidimo stilių. Jis nebegali pasikliauti savo greičiu kaip anksčiau, kuomet buvo puikus atletas bei galėdavo aplenkti bet ką,- "Daily Mail" sakė škotas.

"Dabar jis geriau pasirenka poziciją ir rungtyniauja arčiau vartų. Todėl patirtis yra esminė savybė, kartu leidžianti tobulėti Jonny Evansui bei vartininkui Davidui de Gea. Iškritus Nemanja Vidičiui, Rio sportinė forma yra tokia stabili, kokios seniai nematėme."

Ir pridūrė: "Ferdinandas yra puikus Anglijos rinktinės vidurio gynėjas. Jis ir Johnas Terry yra vieninteliai, turintys patirties. Jei būčiau treneris, tikrai jį pasirinkčiau."