"Žalgirio" treneris Petravičius: "Ekranas" žaidė brandesnį futbolą © Eurofootball.lt
Po pralaimėjimo Lietuvos čempionato mače VMFD "Žalgiris" vyriausiasi treneris Damiras Petravičius pripažino, kad Panevėžio "Ekranas" žaidė brandesnį futbolą

Vilniaus miesto futbolo draugijos “Žalgiris” komandos pergalingas žygis “General Financing A lygos” čempionate šeštadienį nutrūko Panevėžyje. V turo rungtynėse žalgiriečiai 0:1 (0:0) pralaimėjo čempionų titulą ginantiems “Ekrano” futbolininkams.

Panevėžiečiams pergalę dovanojo 56 minutę Manto Savėno pelnytas įvartis.

“Sveikinu “Ekraną” su pergale. Šiandien jie buvo geresni už mus. Varžovai žaidė brandesnį futbolą. Pralaimėti skaudu, bet tai tik čempionato pradžia. Sezonas ilgas. Laukia dar daug rungtynių. Išanalizuosime klaidas ir stengsimės jų nekartoti, - po rungtynių sakė VMFD “Žalgiris” vyriausiasis treneris Damiras Petravičius. - Pirmame kėlinyje žaidėme labai blogai. Po pertraukos žaidimas tapo geresnis, bet pritrūkdavo tikslaus paskutinio perdavimo.”

Septynis įvarčius čempionate įmušusiam Calumui Elliotui dvikova su “Ekranu” tapo pirmosiomis rungtynėmis, kuriose jam nepavyko pasižymėti. D.Petravičius po rungtynių teigė, kad komandos atakų lyderis žaidė gerai, bet varžovai protingai C.Elliotą gynė.

“Calumas žaidė gerai. Sunkiai dirbo, daug judėjo , bet patyrę “Ekrano” gynėjai nesuteikė jam laisvės. Pirmame kėlinyje jis susikūrė progą, bet pritrūko tikslumo ”, - apgailestavo D.Petravičius, prisiminęs C.Ellioto bandymą permesti kamuolį per vartininką.

Pralaimėjime treneris įžvelgė ir naudos. “Po pergalės prieš “Sūduvą” žaidėjai per daug pasitikėjo savimi. Mačiau tai per treniruotes. Prašiau neskraidyti padebesiais, nusileisti ant žemės. Atrodė, kad suprato, bet rungtynėse su “Ekranu” futbolininkų žaidime trūko ugnelės. Tikiuosi, kad ši pamoka komandai bus tik į naudą”, - sakė D.Petravičius.

“Ekrano” vyriausiasis treneris Valdas Urbonas džiaugėsi iškovota pergale ir sugrįžusiu komandos pasitikėjimu savo jėgomis.

“Po sunkios čempionato pradžios daugelis neigiamai atsiliepdavo apie mūsų žaidimą. Džiaugiuosi, kad komanda pademonstravo, jog “Ekranas” gyvas. Dėkoju puikią atmosferą stadione sukūrusiems žiūrovams. Jų palaikymas mums buvo labai svarbus, - po rungtynių sakė V.Urbonas. – Komanda gerai žaidė pirmame kėlinyje. Po pertraukos iniciatyvą atidavėme varžovams, bet sugebėjome pelnyti įvartį. Dėkoju žaidėjams už kovingumą. Šiandien įrodėme, kad galime žaisti gerą futbolą”.

“Ekrano” strategas pripažino, kad rungtynės buvo labai sunkios, nes VMFD “Žalgiris” komanda šiemet gerai sukomplektuota ir demonstruoja gerą žaidimą. “Bet šiandien mes buvome geresni ir iškovojome pelnytą pergalė”, - įsitikinęs V.Urbonas.

Reabilituotis prieš savo sirgalius žalgiriečiai galės trečiadienį per Lietuvos futbolo federacijos taurės pusfinalio pirmąsias rungtynes, kuriose susigrums su Marijampolės “Sūduva”. Lietuvos futbolo federacijos stadione vyksiančios rungtynės prasidės 19 valandą.