"Ekranas" rengiasi principiniam mūšiui su "Žalgiriu" © Eurofootball.lt
Koncentracija, atidumas, susikaupimas - šias savybes išvardino „Ekrano“ vyriausiasis treneris bei žaidėjai, kurios bus svarbios šeštadienio rungtynėse prieš Vilniaus miesto futbolo draugijos (VMFD) „Žalgiris“.

„General Financing A lyga“ V ture susitiks komandos, kurias teskiria trys taškai, o pergalės kaina - lyderio pozicija čempionate. Pasak saugo Manto Savėno, šalies čempionai, Panevėžio „Ekranas“ mačui ruošiasi kaip visada, intensyviai ir visa jėga. Kitas vidurio saugas Marko Andelkovič šeštadienį tikisi, jog lygos favoritės demonstruos gerą futbolą dėl pirmos vietos. Ekipos vyriausiasis treneris Valdas Urbonas pagarbiai atsiliepė apie būsimus varžovus, tačiau anot jo, „Ekranas“ silpnų vietų neturi ir, žinoma, tame mače stengsis nugalėti.

„Ekrano“ saugas Mantas Savėnas: „Ruošiamės kaip eilinėms varžyboms, dabar priešininkas yra „Žalgiris“, kuris užima pirmą vietą šiuo momentu, ateis šeštadienis ir pamatysime kaip pasiruošėme. Ne tik mūsų, bet ir varžovų nuotaikos bus kovingos. Prieš kiekvieną priešininką ir komandų nuotaikos yra kovingos, tai natūralu.

Ruošiamės žaisti prieš visą komandą, vieno kurio nors žaidėjo neišskiriame. Varžovas dabar yra „Žalgiris“, prieš kiekvieną mačą komanda ruošiasi intensyviai, ne išimtis ir dabar“.

„Ekrano“ saugas Marko Andelkovič: „Šeštadienį rungtynės - tarsi būtų derbio mačas. Šiuo metu „Žalgiris“ yra viršūnėje, jų klubas ir „Ekranas“ yra vieni čempionato favoritų, tikiuosi labai gerų rungtynių, gero futbolo dėl pirmos vietos.

Manau, „Žalgiris“ yra gera komanda, turi gerų saugų, gerų puolėjų, daug ką sako tas faktas, jog jie dar nėra praradę taškų. Mes turime susikoncentruoti gynyboje, kuomet „Žalgiris“ turės standartines situacijas. Jei mes maksimaliai susikaupsime, problemų neturėsime“.

„Ekrano“ vyriausiasis treneris Valdas Urbonas: „Bergerio nauja tvarkaraščio sistema įnešė naujovių, neįprasta čempionato pradžioje susitikti komandoms, kurios deklaruoja vienus iš aukščiausių tikslų. Pralaimėjimas „Sūduvai“ mums buvo tarsi šaltas dušas.

Žvelgiant į šeštadienio rungtynes laukia komanda, kuri neprarado taškų. Mes stengsimės laimėti ir tikimės laimėti. Teko stebėti „Žalgirio“ rungtynes su „Kruoja“, su „Sūduva“. Jai paskutinių varžybų rezultatas yra beviltiškas ir katastrofiškas, tačiau žaidimas ir statistiniai duomenys nėra tokie prasti, kaip tą atspindi rezultatas. Vis tik reikia atkreipti dėmesį į tuos momentus, tas standartines situacijas, kurias „Žalgiris“ išnaudojo, matyt, visus 100 procentų. Turime apie tai galvoti.

Aš manau, kad „Žalgirio“ žaidimo stilius nėra labai pasikeitęs nuo Igorio Pankratjevo ir Vitalijaus Stankevičiaus treniravimo laikų. Matau, jog ekipa rungtyniauja vienu akcentuotu puolėju. Reikia pripažinti, jog Eliotas ne tik įvarčiais pasižymėjo, bet ir išsiskiria savo žaidimu. Tai puolėjas, kuris kelia įtampą gynėjams, atlieka daug juodo darbo, ypač pavojingas baudos aikštelėje bei atliekant standartines situacijas. Be abejo, reikės atidžiau pažvelgti į tuos momentus, aš manau, jog sugebėsime neutralizuoti šį žaidėją, kuris iš tikro „Žalgiryje“ yra kaip gelbėtojas. Taip, „Žalgiris“ yra gera komanda, bet mes turime savų receptų, savo pasiruošimą, savų puikių žaidėjų, ekipa sukomplektuota taip, jog nesusiduriame su keblumais formuodami sudėtį. Stengsimės žaisti savo žaidimą. Tos rungtynės reikalaus didesnės koncentracijos ir daugiau atidumo“, - po treniruotės kalbėjo ekipos strategas.

Primename, rungtynės bus žaidžiamos balandžio 7 dieną, 16 valandą, Panevėžio futbolo akademijos stadione (Smėlynės g. 2b).