"Real" ir "Chelsea" užtikrintai žengė į Čempionų lygos pusfinalį (FOTO, VIDEO) © Eurofootball.lt
Trečiadienį UEFA Čempionų lygoje paaiškėjo paskutiniai du pusfinalio dalyviai. Dėl kelialapio į finalą balandžio 17-18 ir 24-25 dienomis tarpusavyje grumsis Londono "Chelsea" ir "Barcelona", taip pat Miuncheno "Bayern" bei Madrido "Real".

Užtikrintai į pusfinalį žengė vienintelė Anglijos atstovė Londono "Chelsea" ekipa, antrą kartą - šį sykį 2-1 - palaužusi Portugalijos vicečempionę Lisabonos "Benfica". Pirmąją dvikovą 'mėlynieji' laimėjo 1-0.

Mačas Londone šeimininkams prasidėjo labai sėkmingai: sau neįprastoje gynėjo pozicijoje atsidūręs saugas Javi Garcia baudos aikštelėje pargriovė Ashley Cole'ą, o teisėjo skirtą 11 metrų baudinį realizavo Frankas Lampardas. Tiesa, nedaug trūko, kad jo smūgį būtų atrėmęs vartininkas Arturas.

Portugalai nesutriko ir turėjo keletą progų išlyginti santykį, o arčiausiai tikslo buvo Oscaras Cardozo, po kurio bandymo kamuolį nuo vartų linijos atmušė Johnas Terry. Visgi jau netrukus "Chelsea" sirgaliai galėjo dar kartą džiūgauti, mat už antrą geltoną kortelę iš aikštės buvo pašalintas "Benfica" gynėjas Maxi Pereira.

Po pertraukos svečiai ir toliau demonstravo charakterį, o šeimininkų saugas Ramiresas atsidūrė interneto komentatorių dėmesio centre, kuomet iš kelių centimetrų nesugebėjo pasiųsti kamuolio į tuščius vartus, mat nepataikė į jį. "Benfica" vienuolikei 85 minutę sužibo nedidelė viltis - kamuolį į tinklą galva pasiuntė Javi Garcia, bet netrukus puikiu smūgiu "Chelsea" pergalę įtvirtino buvęs "Porto" saugas Raulis Meirelesas.

Nikosijoje pradėtą darbą Madride sėkmingai užbaigė "Real" komanda, ir antrą sykį trijų įvarčių skirtumu įveikusi APOEL - 5-2. Ispanijos vicečempionai pirmąją dvikovą Kipre prieš vos kiek daugiau nei 10 milijonų eurų metinį biudžetą turintį klubą laimėjo 3-0.

"Real" ekipa, kuri pusfinalyje žais antrą sezoną iš eilės, įsiveržė į priekį po Cristiano Ronaldo įvarčio, o 37 minutę įspūdingu smūgiu rezultatą padvigubino Kaka.

Gustavo Manduca 67 minutę sušvelnino skirtumą, tačiau tai didelės reikšmės neturėjo: C.Ronaldo, Jose Callejonas ir Angelis di Maria tiek šį, tiek vėlyvesnį Estebano Solari realizuotą 11 metrų baudinį pavertė tik garbės įvarčiais.

Rezultatai:

Londono "Chelsea" 2 - 1 Lisabonos "Benfica"
(pirmosios rungtynės 1-0, bendras rezultatas 3-1)
21' [1 - 0] F.Lampard
85' [1 - 1] J.Garcia
90' [2 - 1] R.Meireles

40' iš aikštės pašalintas M.Pereira ("Benfica")

Svarbiausi epizodai:




Madrido "Real" 5 - 2 Nikosijos APOEL
(pirmosios rungtynės 3-0, bendras rezultatas 8-2)
26' [1 - 0] C.Ronaldo
37' [2 - 0] Kaka
67' [2 - 1] G.Manduca
75' [3 - 1] C.Ronaldo
80' [4 - 1] J.Callejon
82' [4 - 2] E.Solari (iš 11 m. baudinio)
84' [5 - 2] A.Di Maria

Svarbiausi epizodai:




Išsami analizė: