Čempionų lyga: "Barcelona" turės įmušti daugiau nei "Milan", "Bayern" gins dviejų įvarčių pranašumą prieš "Marseille" (FOTO) © Eurofootball.lt
Antradienį prieš pat vidurnaktį, o gal ir šiek tiek vėliau, sužinosime pirmuosius UEFA Čempionų lygos pusfinalio dalyvius. Taip pat paaiškės, ar kovą dėl taurės tęs praėjusį sezoną ją iškovojusi "Barcelona".

"Barcelona" - "Milan"
Pirmosios rungtynės: 0-0
Vieta: "Camp Nou", Barselona (Ispanija)
Laikas: 21.45 (Lietuvos laiku)
Teisėjas: Bjorn Kuipers (Nyderlandai)
Transliacija: TV6 (tiesiogiai)

Woman with child checking emailČempionų lygos nugalėtojo titulą ginančio "Barcelona" klubo laukia paprastai apibrėžiama užduotis - įmušti daugiau įvarčių nei "Milan". Tačiau padaryti tai po nulinių lygiųjų su Italijos čempionais nebus paprasta.

"Turime laimėti mačą, nes nugalėtojui tenka kelialapis į pusfinalį,- sakė "Barcelona" strategas Pepas Guardiola. - Privalome manyti, jog "Milan" įmuš, nes tai ekipa, kuri yra pajėgi tą padaryti bent vieną sykį, o gal ir daugiau. Veikiausiai kontroliuosime kamuolį, bet reikės sėkmingai rungtyniauti atakoje ir sukurti kiek įmanoma daugiau progų.

"Milan" moka regzti greitas atakas, be to, turi futbolininkų, kurie yra pavojingi baudos aikštelėje. Mums prireiks kopėčių, kad sustabdytume Zlataną Ibrahimovičių, nes jis labai aukštas. Suprantame, kad aukšti perdavimai bus siunčiami būtent jam, tad reikės protingai gintis. Sakote, Messi nemuša daug įvarčių Italijos ekipoms? Turėtume žinoti, kas nutiks: jis pelnys ne vieną įvartį."

Woman with child checking emailDidžiausią nerimą Guardiolai turėtų kelti pagrindinio atakų organizatoriaus Xavi trauma. Jis nesitreniravo porą dienų, tačiau turėtų spėti atsigauti iki antradienio dvikovos. Aikštėje tikrai nepasirodys Cescas Fabregasas, o rikiuotėje vėl yra Adriano, praleidęs kelias pastarųjų kelių savaičių rungtynes.

Pabrėžtina tai, kad "Barcelona" laimėjo aštuonis pastaruosius Ispanijos čempionato mačus, o Messi per 11 rungtynių įmušė net 22 įvarčius.

Tuo metu "Milan" treneris Massimiliano Allegri žurnalistams sakė: "Reikės rungtyniauti intensyviai ir drąsiai, nes norėdami keliauti toliau privalėsime įmušti. Puikiai suprantame, koks galingas varžovas mūsų laukia.

Woman with child checking email"Manau, kad pirmajame mače katalonai ilgiau kontroliavo kamuolį, tačiau mes sukūrėme daugiau progų. To ir tikėjausi. Puikiai sužaidė Ibrahimovičius, jis sunkiai dirbo ir buvo pagrindinis akcentas puolime. Nebūdami pavojingi atakoje negalime tikėtis sėkmės. Turėsime galimybių įmušti, bet reikės ir sėkmingai gintis. Privalėsime sužaisti idealias rungtynes."

"Milan" sudėtyje yra Alexandre'as Pato, nežaidžiantis nuo vasario 25 dienos. Savaitgalį po keturių mačų pertraukos rungtyniavo ir gynėjas Ignazio Abate, bet Markas van Bommelis, Thiago Silva ir Alexanderis Merkelis tebėra iškritę iš rikiuotės.

Miuncheno "Bayern" - "Marseille"
Pirmosios rungtynės: 2-0
Vieta: "Allianz Arena", Miunchenas (Vokietija)
Laikas: 21.45 (Lietuvos laiku)
Teisėjas: Svein Oddvar Moen (Norvegija)
Transliacija: "Viasat Sport Baltic" (tiesiogiai)

Miuncheno "Bayern" strategas Juppas Heynckesas suskubo neigti, kad jo auklėtiniai bus atsipalaidavę ir manantys, jog atsakomasis mačas po pergalės išvykoje tebus formalumas. Tą patį kalbėjo ir "Marseille" treneris Didier Deschampsas, teigęs, kad šios rungtynės - istorinė galimybė "Marseille" klubui.

Woman with child checking email"Dar tikrai ne viskas baigta. Žinoma, mes turime pranašumą, nes Marselyje įmušėme du įvarčius ir nepraleidome nei vieno. Esame geroje sportinėje formoje, bet prisiminkime, jog grupių etape "Marseille" įveikė Dortmundo "Borussia", nors atsiliko 0-2,- kalbėjo Heynckesas.

"Labai gerbiame varžovus ir žinome, ką jie sugeba. Mano komanda susikoncentravusi ir sieks pergalės. Prancūzai atvyksta suprasdami, kad neturi ką prarasti ir bus puikiai pasiruošę, nes savaitgalį nerungtyniavo. Viskas mūsų rankose."

Ir tęsė: "Mario Gomezas yra nuostabus puolėjas, bet jo sėkmė priklauso nuo komandinės sistemos - jis sulaukia daug pagalbos. Nepaisant to, šis futbolininkas yra labai talentingas ir sunkiai dirba, todėl tobulėja kiekvieną dieną. Tačiau mes negalime mėgautis gerais pastaraisiais rezultatais. Juk kaunamės dėl trijų titulų ir reikia dar labai daug ką nuveikti."

"Bayern" nepralaimėjo septynerių pastarųjų rungtynių iš eilės, o savaitgalį Arjenas Robbenas įmušė devintą įvartį per šį laikotarpį.

Didier Deschampsas pasisakė atsargiai, bet optimistiškai:Woman with child checking email "Turime mobilizuoti visas jėgas. Šis mačas yra istorinė galimybė ir kiekvienas supranta, ką tai reiškia. "Bayern" yra arti kelialapio į pusfinalį, bet mes turime tikėti savimi. Žinome, kad galime demonstruoti aukšto lygio futbolą, tad turime mėgautis laiku aikštėje, nors po pirmojo mačo situacija sudėtinga."

Ir pridūrė: "Reikia nepamiršti, kad labai daug klubų norėtų būti mūsų vietoje Čempionų lygos ketvirtfinalyje, tad tai milžiniška privilegija, o kartu - ir atsakomybė."

"Marseille" gretose vėl bus pirmąsias rungtynes dėl suspendavimo praleidęs vartininkas Steve'as Mandanda, tačiau Alou Diarra šį sykį praleis dvikovą dėl tos pačios priežasties.

Istorija prancūzams optimizmo neįkvepia - jie iškrito tris sykius iš keturių, kuomet pralaimėjo pirmąjį mačą. Išimtis - 2008-2009 metų UEFA taurės turnyras, kuomet po nesėkmės 0-1 prieš Enschendės "Twente" namie išvykoje buvo atsirevanšuota tokiu pat rezultatu bei nugalėta po 11 metrų baudinių serijos.