"Žalgirio" lyderis Elliotas: Lietuva yra puikus tramplynas į platesnius vandenis © Eurofootball.lt
"Lietuvos futbole „Žalgiris“ yra tikrai didis klubas. Čia mes esame kaip Glazgo „Celtic“ Škotijoje", - dienraščiui „The Scottish Sun“ sakė C.Elliotas.

"The Scottish Sun" rašo, jog buvęs Edinburgo 'Hearts" puolėjas škotas Calumas Elliotas, šį sezoną atstovaujantis VMFD "Žalgiris", Vilniuje tapo tikru herojumi, vėl atradusiu gyvenimo džiaugsmą.

"Futbolininkui teko pereiti tikrą pragarą, kuomet traumos sudaužė visas jo viltis toliau atstovauti „Hearts“ klubui. Vieną akimirką atrodė, kad Calumo karjerai iškilo rimta grėsmė. Dabar jis atrado futbolo rojų netikėčiausioje vietoje. Jo stulbinantis pasirodymas neliko nepastebėtas kitų kaimyninių šalių komandų. Net pats C. Elliotas liko nustebęs kaip jis greitai sugebėjo adaptuotis naujoje aplinkoje. Gruodžio mėnesį iš „Hearts“ atleistam žaidėjui tai neįtikėtinai sėkmingas sugrįžimas į futbolą", - rašo "The Scottish Sun" apžvalgininkas Robertas Martinas.

Dienraščiui „The Scottish Sun“ Calumas Elliotas sakė: „Vykdamas į Lietuvą nežinojau, ką ten rasiu, kalbos, žinoma, taip pat nesupratau, o apie patį Vilnių buvau mažai girdėjęs. Tiesa pažinojau „Žalgirio“ sporto direktorių, anksčiau dirbusį „Hearts“ klube. Iš jo gavęs pasiūlymą atvykti į Vilnių pagalvojau: kodėl gi ne? Norėjau pamiršti sunkius laikus Edinburgo komandoje ir vėl pradėti žaisti. Už suteiktą galimybę Vilniaus komandai esu labai dėkingas.

Žinau, kad sėkmingas pasirodymas Lietuvoje man ateityje gali atverti platesnius karjeros kelius. Žinoma, viskas nėra taip paprasta. Tai pirmas kartas, kai gyvenu už gimtosios Škotijos ribų, tačiau su kiekviena diena darosi vis lengviau. Čia atvykęs iškart buvau įtrauktas į veiksmo sūkurį. Žaidėme daug draugiškų rungtynių, vėliau išvykome į stovyklą Kroatijoje, po to vėl sekė draugiški mačai. Tokiomis akimirkomis trumpai pagalvoji ir pasiilgsti to, ką palikai gimtinėje. Vis tik skųstis tikrai neturiu kuo. Klubas puikiai manimi rūpinasi. Už tai jiems stengiuosi padėti laimėti čempionatą.“

Žalgirietis pripažino, kad lietuviai mažai domisi futbolu. Visas dėmesys tenka populiariausiai sporto šakai – krepšiniui. Tiesa futbolininkas tuo džiaugiasi. Jis gali ramiai vaikščioti Vilniaus gatvėmis, eiti papietauti ar apsipirkti. Niekas jo šiame mieste neatpažįsta.

„Lietuvos futbole „Žalgiris“ yra tikrai didis klubas. Čia mes esame kaip Glazgo „Celtic“ Škotijoje. Siekiame tapti čempionais, bet šalia to jaučiame didelį sirgalių spaudimą. Tik skirtumas tas, kad Vilniuje fanai tavęs visą dieną nesekioja, - sako sportininkas.

C. Elliotas teigia, kad kalbos barjero nejaučia, nes gali susikalbėti angliškai. Jam šypsena kelia tik tai, kad jis supranta visus, tačiau jį suprasti gali ne visi. Škotas mano, kad taip yra dėl jo akcento, nes visi kalba amerikietiška anglų kalba.