Anuliuota "Barcelona" saugui parodyta geltona kortelė (VIDEO) © Eurofootball.lt
Trečiadienį posėdžiavęs Ispanijos Primeros pirmenybių Varžybų komitetas nusprendė patenkinti "Barcelona" klubo apeliaciją ir panaikino Thiago Alcantarai skirtą geltoną kortelę.

Praėjusį savaitgalį Katalonijos ekipos rungtynėse su "Mallorca" teisėjavęs Miguelis Angelis Ayza Gamezas antrajame kėlinyje priėmė abejotiną sprendimą - už žaidimą ranka parodė geltoną kortelę "Barcos" saugui. Tai buvo antrasis Thiago įspėjimas šiame susitikime, tad jis iš karto virto raudona kortele.

Vaizdo pakartojimas parodė, kad kamuolys pataikė saugui į petį, tad, "Barcelona" atstovų manymu, futbolininkas nepažeidė taisyklių ir neturėjo būti įspėtas minėtame epizode.

Katalonijos klubas oficialiai paskelbė pateikęs apeliaciją ir dėl panašiomis aplinkybėmis nubausto gynėjo Carleso Puyolio.

Šiandien posėdžiavęs Primeros Varžybų komitetas išnagrinėjo "Barcelona" skundą ir pripažino, jog Katalonijos klubo pretenzijos bei argumentai dėl abejotino teisėjo sprendimo yra pagrįsti.

Nuspręsta panaikinti akistatoje su "Mallorca" Thiago skirtą antrą geltoną kortelę. Tai taip pat reiškia, kad futbolininkas neturėjo būti šalinamas iš aikštės ir dabar išvengs priverstinės vienerių rungtynių diskvalifikacijos bei galės žaisti savaitgalio Primeros dvikovoje prieš Bilbao "Athletic".

"Barcelona" kapitonui C. Puyoliui skirta geltona kortelė palikta galioti, o Katalonijos klubas oficialiai paskelbė neketinantis teikti papildomo skundo Apeliacijų komitetui.