LFF prezidentu vienbalsiai išrinktas Kvedaras © Eurofootball.lt
Kovo 17 dieną vykusioje Lietuvos futbolo federacijos (LFF) eilinėje Konferencijoje naujuoju organizacijos prezidentu išrinktas Julius Kvedaras.

„Laukia daug sunkaus, juodo darbo. Tikslus galime pasiekti tik dirbdami visi kartu", - po išrinkimo futbolo bendruomenės nariams sakė J.Kvedaras.

Naujojo LFF prezidento teigimu, turime suprasti, kad esame maža valstybė, o futbolo pasaulyje - didžiulė konkurencija.

„Jei norime neatsilikti, svarbu toliau vystyti infrastruktūrą. Tą jau darėme ir darysime toliau. Planuojame toliau plėsti akademijų tinklą ir pritraukti investicijų iš Vokietijos, - sakė J.Kvedaras - Bendromis pastangomis sieksime suburti kuo pajėgesnę nacionalinę ir jaunimo rinktines, taip pat, kad stiprėtų ne tik aukščiausioji mūsų lyga, tačiau ir I lyga."

J.Kvedaras nuo 2000 metų ėjo LFF generalinio direktoriaus pareigas, o nuo 2007 metų taip pat yra UEFA Profesionalaus futbolo komiteto narys.

Kaip futbolininkas J.Kvedaras yra žaidęs Klaipėdos „Atlanto" ir Vilniaus „Žalgirio" meistrų ekipose, Rusijoje. Trenerio karjeroje - dirbęs Lietuvos rinktinėse ir su keliais Kauno klubais. 1995-1996 jo treniruojamas Kauno „Inkaras" tapo Lietuvos čempionu. Kaip žaidėjas ir treneris J.Kvedaras net 9 kartus dalyvavo Lietuvos taurės finaluose ir 6 kartus laimėjo.

Kiti paraiškas dalyvauti rinkimuose pateikę kandidatai - 12 metų federacijai vadovavęs Liutauras Varanavičius ir LFF viceprezidento pareigas pastaraisiais metais ėjęs Gintautas Babravičius - savo kandidatūras atsiėmė.

„Galiu ramiai pasakyti, kad palieku stabilų pagrindą ir džiaugiuosi, kad vietoje manęs šį iššūkį priėmė futbolo žmogus. Linkiu jam sėkmės. Prisidėsiu prie to kiek galėdamas", - sakė L.Varanavičius.

J.Kvedarui palikus savo ankstesnes pareigas, naująjį LFF generalinį direktorių skirs LFF Vykdomasis komitetas.

LFF Vykdomojo komiteto sprendimu L.Varanavičius paskirtas LFF pirmuoju viceprezidentu.

Konferencijoje taip pat išrinktas naujas Lietuvos futbolo federacijos Vykdomasis komitetas. Daugiausiai balsų surinko penki apskričių federacijų atstovai - Romanas Levinskas (Kauno apskrities futbolo federacija), Romas Kukis (Marijampolės AFF), Vidmantas Šulčius (Šiaulių AFF), Sigitas Jukna (Tauragės AFF) ir Leonas Dunauskas (Telšių AFF).

Kitais penkiais nariais pagal naujai patvirtintus LFF įstatus tapo asociacijų prezidentai: Jonas Braga (Teisėjų), Romualdas Lavrinavičius (Vaikų ir jaunių), Vidmantas Butkevičius (Salės futbolo), Anatolijus Stecenko (Masinio futbolo) ir Stasys Stankus (Futbolo techninio vystymo).

Konferencijos sprendimu dėl šiurkščių LFF įstatų pažeidimų iš LFF narių pašalinta Vilniaus apskrities federacija (VAFF). Po šio sprendimo į LFF narius priimta Vilniaus regiono futbolo sąjunga (VRFS).

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Konferencija - aukščiausias LFF organas. Remiantis LFF įstatais, federacijos nariai, kurių šiuo metu yra 16, į Konferenciją deleguoja po 5 atstovus.

Šiuo metu pagrindinius šalies futbolo klausimus sprendžia 80 delegatų. Eilinė konferencija vyksta kartą per metus, nutarimai priimami paprastąja balsų dauguma.

Šeštadienį vykusiojoje Konferencijoje dalyvavę 76 (4 delegatai nedalyvavo) delegatai taip pat patvirtino naujus LFF įstatus, praėjusių metų LFF veiklos ataskaitą, finansinę atskaitomybę bei nepriklausomo auditoriaus ataskaitą, 2012 metų LFF biudžetą.

Juliaus Kvedaro dosjė

Gimė: 1949 m. spalio 3 d. Kaune

Žaidėjo karjera:

- Kauno „Banga" (1967), Kauno „Inkaras" (1969-72 m.), Vilniaus „Žalgiris" (1971), Tomsko „Tomles" (Rusija, 1973-1975) Klaipėdos „Atlantas" (1973-75 m.), Kauno „Kelininkas" (1976-84 m.), Kauno „Aidas" (1985 m.).
- Lietuvos čempionato sidabro medalių (1977, 1979, 1981), Lietuvos taurės (1969, 1976, 1978, 1979, 1980) laimėtojas
Trenerio karjera:
- Kauno „Maistas" (1982-83 m., miesto čempionas), Kauno „Kelininkas" (1984 m.), Kauno „Inkaras-Grifas" (1994-96 m.)
- Lietuvos čempionas (1995, 1996 m.), LFF taurės (1995 m.) laimėtojas
- Lietuvos nacionalinė rinktinė (trenerio asistentas 1994-1995 ir 2000 m.) ir jaunimo rinktinė (trenerio asistentas, 1996 m.)
Organizacinė veikla:
- LFF generalinis direktorius (2000-2012 m.),
- UEFA Profesionalaus futbolo komiteto narys (nuo 2007 m.)