Anglijos čempionate - dar vienas nokdaunas "Chelsea" klubui (VISŲ MAČŲ VIDEO) © Eurofootball.lt
Anglijos "Premier" lygoje šeštadienį žaidžiamos septynerios rungtynės.

Andre Villas Boaso ateitis Londono "Chelsea" klube kabo ant plauko - portugalo auklėtiniai šeštadienį išvykoje 0-1 pralaimėjo "West Bromwich" ekipai.

Per 12 pastarųjų mačų nacionaliniame čempionate 'mėlynieji' sugebėjo iškovoti vos tris pergales.

Šeimininkai dominavo antroje rungtynių pusėje, tad vėlyvas Garetho McAuley įvartis lėmė pelnytą pergalę prieš "Chelsea", kuriam gresia nepatekti tarp keturių stipriausiųjų turnyrinėje lentelėje ir prarasti vietą Čempionų lygoje.

Ir toliau neklumpa "Man City" komanda, be poilsio dienos sulaukusių Davido Silvos ir Sergio Aguero 2-0 įveikusi dėl išlikimo lygoje kovojantį "Bolton". Įvarčius nugalėtojams pelnė Gaelis Clichy bei Mario Balotelli.

Roberto Mancini auklėtiniai "Premier" lygoje namie laimėjo jau 19 rungtynių iš eilės ir pakartojo "Man Utd" rekordą, pasiektą praėjusių metų spalį.

Popietiniame mače svarbią pergalę iškovojo Londono "Arsenal" ekipa, išvykoje 2-1 įveikusi "Liverpool".

Šeimininkai absoliučiai dominavo pirmajame kėlinyje: kovingai nusiteikusi ir aukštą tempą palaikiusi Liverpulio vienuolikė kūrė progą po progos, tad atrodė, kad svečiams atsilaikyti bus sunku.

19 minutę idealią progą pasižymėti turėjo Dirkas Kuytas, bet Luisui Suarezui uždirbus abejotiną 11 metrų baudinį olando smūgį nuo žymos atrėmė vartininkas Wojciechas Szczesny, neleidęs kamuoliui atsidurti tinkle ir po pakartotinio bandymo.

Nebuvo netikėta, kad po kelių minučių "Liverpool" vis tik įsiveržė priekį, kai po perdavimo iš krašto kamuolį į savų vartų tinklą pasiuntė gynėjas Laurentas Koscielny. Bet jau 31 minutę "Arsenal" nepelnytai atstatė pusiausvyrą: savo talentą eilinį sykį pademonstravo Robinas van Persie, pabėgęs nuo veterano Jamie Carragherio bei pasiuntęs kamuolį į vartus po Bacary Sagna perdavimo.

"Liverpool" tai nesugniuždė, bet pelnyti įvarčio šeimininkai taip ir nesugebėjo, nepaisant to, kad Kuytas ir Suarezas pataikė į virpstą, o kituose epizoduose jų smūgius atrėmė Szczesny.

Tiesa, po pertraukos 'raudonieji' nebeatrodė tokie pavojingi, o treneris Kenny Dalglishas priėmė sprendimą nemėginti gyvinti žaidimo keitimais iki pat 87 minutės. Šis pasyvumas galiausiai atsiėjo brangiai: neišnaudoję dar kelių progų galiausiai šeimininkai buvo palaužti to paties Van Persie, kuris 92 minutę nestabdydamas kamuolio antrą sykį įsirašė savo pavardę į įvarčius pelniusių žaidėjų sąrašą.

Rezultatai:

"Blackburn" 1 - 1 Birmingemo "Aston Villa"
24' [0 - 1] C.N'Zogbia
85' [1 - 1] D.Dunn




"Man City" 2 - 0 "Bolton"
24' [1 - 0] G.Steinsson (į savus vartus)
69' [2 - 0] M.Balotelli




Išsami analizė:




Londono "Queens Park Rangers" 1 - 1 Liverpulio "Everton"
31' [0 - 1] R.Drenthe
36' [1 - 1] B.Zamora




"Stoke" 1 - 0 "Norwich"
72' [1 - 0] M.Etherington




"West Bromwich" 1 - 0 Londono "Chelsea"
82' [1 - 0] G.McAuley




Išsami analizė:





"Wigan" 0 - 2 "Swansea"
45' [0 - 1] G.Sigurdsson
54' [0 - 2] G.Sigurdsson

61' iš aikštės pašalintas N.Dyer ("Swansea")




"Liverpool" 1 - 2 Londono "Arsenal"
23' [1 - 0] L.Koscielny (į savus vartus)
31' [1 - 1] R.van Persie
90' [1 - 2] R.van Persie

19' D.Kuyt ("Liverpool") nerealizavo 11 metrų baudinio




Išsami analizė: