Trauktis neketinantis Villas Boasas: "Man City" sudėtis daug galingesnė nei "Chelsea" © Eurofootball.lt
Andre Villas Boasas nesitrauks iš pareigų, net jei Londono "%c00042" šį sezoną nelaimės nei vieno trofėjaus. Specialistas iš Portugalijos pripažino, kad tokie rezultatai netenkintų savininko Romano Abramovičiaus, kuris gali priimti drastiškus sprendimus, tačiau savo noru treneris neatsistatydins.

"Niekuomet neatsistatydinčiau, niekuomet nepasiduočiau. Nesu taip išauklėtas,- sakė Villas Boasas. - Ar būčiau vertas likti? Turite to klausti savininko. Tik jis gali nuspręsti, kas vertas darbuotis ateityje, o kas - ne."

Iki šiol Abramovičius atleido visus strategus, kuriems nepavyko papildyti klubo trofėjų lentynos.

"Žinoma, likti tuščiomis rankomis su tokia komanda yra blogas rezultatas. Negalime su tuo susitaikyti, todėl trenerių štabas turi prisiimti atsakomybę. Tai nutiko praėjusį sezoną, o jei pasikartos, reikės gilios analizės aiškinantis, kas nutiko",- tęsė portugalas.

Villas Boasas neneigė padaręs klaidų: "Rezultatai neatitinka mūsų ekipos sudėties. Rungtyniaujame ne taip, kaip turėtume, tačiau dar galime pasitempti iki sezono pabaigos."

Tiesa, jis laiko "Man City" sudėtį gerokai pajėgesne už "Chelsea", o šį skirtumą esą padės sumažinti tik klubų išlaidų apribojimai.

"Nemanau, kad galime lyginti šias komandas. Mančesterio sudėtis daug stipresnė. Jei klubas gali sau leisti įsigyti futbolininkus iš kitos dėl aukščiausių vietų kovojančios ekipos, galima sukurti kažką įspūdingo. "Chelsea" tą darė šiek tiek anksčiau ir pasiekė daug. Bet šiuo metu negalima tikėtis, kad mes pirktume iš "Man City" ar "Man Utd",- sakė jis.

Ir pridūrė: "Finansiniai pajėgumai lemia futbolininkų pasirinkimus. Siūlomos sumos yra įspūdingos, tad tik išlaidų reguliavimas gali leisti ir kitiems klubams varžytis dėl kai kurių žaidėjų."