Blatteris: turbūt mirčiau, jei pasaulio čempionate vėl kiltų skandalų dėl neįskaitytų įvarčių © Eurofootball.lt
FIFA prezidentas Seppas Blatteris teigia, kad "mirtų", jei pasaulio čempionte ir vėl kiltų skandalas dėl neįskaityto įvarčio.

Pastaruoju metu suaktyvėjo diskusijos dėl vartų linijos technologijos, kuri leistų tiksliai nustatyti, ar kamuolys kirto vartų liniją. Tikėtina, kad tai taptų praktika jau 2012-2013 metų sezone.

Tikimasi, jog ši technologija padėtų išvengti tokių skandalų kaip praėjusiame pasaulio čempionate, kai po anglo Franko Lampardo smūgio į Vokietijos rinktinės vartus kamuolys akivaizdžiai kirto liniją, bet sugrįžo atgal į aikštę, todėl teisėjai įvarčio neįskaitė.

"Nenorime, kad pasikartotų praėjusio pasaulio čempionato atvejai. Manau, kad įtikinsiu Tarptautinę futbolo asociacijų tarybą (IFAB), jog turime žengti į priekį su technologijos. Paprasčiausiai negalime laukti ir žiūrėti, kas nutiks,- kalbėjo FIFA vadovas.

"UEFA vadovas Michelis Platini tam nepritaria, bet jei dar vienose planetos pirmenybėse išvysčiau tokias situacijas - mirčiau."

Dar nuo XIX amžiaus pabaigos dėl futbolo taisyklių keitimo sprendžiančią IFAB sudaro FIFA, turinti keturis balsus, bei po vieną balsą deleguojančios Anglijos, Škotijos, Velso ir Airijos fubolo asociacijos.