Futbolo gerbėjus vienytis skatins ir prizai © Eurofootball.lt
Šiais metais oficialia Europos vyrų futbolo čempionato „Euro 2012“ partnere tapusi Danijos bendrovė „Carlsberg“ jungiasi prie Lietuvos futbolo gerbėjus buriančio futbolo judėjimo, inicijuoto Martyno Starkaus ir „Sekmadienio futbolo lygos“.

„Džiugu, kad mūsų iniciatyva reikalinga ne tik mums patiems, o ją pastebėjo ir galintieji padėti. „Carlsberg“ prisijungimas prie mūsų judėjimo suteikia jam tvirtumo, ypač žinant, kad tai – ilgametis futbolo rėmėjas, ne tik pasaulyje, bet ir Lietuvoje. Manome, kad „Carlsberg“ parama padės mums siekiant viešumo ir bendraujant su atitinkamomis institucijomis“, – sako vienas idėjos iniciatorių Martynas Starkus.

Bendruomenei burti „Carlsberg“ suteikia savo profilį socialiniame tinkle „Facebook“ (http://www.facebook.com/Carlsberg?sk=app_334500729893931). Jau nuo šiandien čia galima išsakyti savo nuomonę Lietuvos futbolo populiarinimo klausimais, vesti diskusijas, planuoti susitikimus, tolesnius veiksmus. Taip pat šiųmetį Lietuvos futbolo rinktinės rėmimą „Carlsberg“ pavers simbolinėmis Lietuvos futbolo akcijomis, o akcijų savininkai - futbolo gerbėjų judėjimo nariai bus kviečiami į bendras diskusijas su nacionalinės rinktinės treneriu, žaidėjais ir futbolo federacijos vadovais.

„Kiekvienas, aktyviai prisijungęs prie šio futbolo judėjimo, taps Lietuvos futbolo akcininku, ir gaus tą patvirtinančius sertifikatus. Tikime, kad žinojimas, jog esi nors ir simbolinis, bet Lietuvos futbolo akcininkas, sustiprins jausmą, kad esi atsakingas už mylimą sporto šaką, sukurs bendrumo jausmą ir paskatins atsakingiau įsitraukti į šį judėjimą. Patys aktyviausi akcininkai bus pakviesti į susirinkimą. „Carlsberg“ užtikrins, kad jo metu vyktų kokybiška apvalaus stalo diskusija tarp visų mylinčių futbolą ir suinteresuotų jo populiarinimu“, – teigė S. Zabielskienė.

Pavasarį planuojamo susirinkimo metu jo dalyviai turės galimybę diskutuoti tarpusavyje ir su rinktinės atstovais, Lietuvos futbolo federacijos vadovais. Susirinkimui pirmininkaus vienas judėjimo iniciatorių M. Starkus.

Būti aktyviais Lietuvos futbolo akcininkais taip pat skatins ir ypatingas „Carlsberg“ įsteigtas prizas. Tai – galimybė vykti į Europos futbolo čempionatą Charkove ir ten įteikti naudingiausio rungtynių Portugalija – Olandija žaidėjo prizą „Carlsberg Man Of The Match Award“. Laimėjęs sirgalius galės savo kailiu patirti, ką reiškią išbėgti į aikštę, paspausti ranką profesionaliam futbolininkui ir pajusti ošiančią sirgalių minią.