Oficialu: Hiddinkas perima Machačkalos "Anži" vairą © Eurofootball.lt
Machačkalos "%c00396" ekipos vyriausiuoju treneriu penktadienį oficialiai paskirtas Guusas Hiddinkas. Garsus specialistas iš Nyderlandų pasirašė pusantrų metų sutartį, kurios vertė siekia apie 15 milijonų eurų.

Įdomu tai, kad jis taip pat eis viceprezidento pareigas, todėl bus atsakingas už naujų futbolininkų įsigijimą. Be to, realybe taps jo reikalavimas įkurti klubo jaunimo akademiją.

"Esu labai laimingas, kad turėsiu galimybę dirbti futbolo ekipoje, kurioje esu apsuptas draugų,- cituojamas 65 metų Hiddinkas. - Vertinu faktą, jog kuriamas rimtas projektas siekiant plėtoti futbolą visame regione. Šių planų įgyvendinimas bus ne ką mažiau svarbus, nei rezultatai aikštėje - skirsiu tam didžiulį dėmesį."

Naujasis treneris derėjosi tiesiogiai su milijardieriumi Suleimanu Kerimovu: "Nuo pat pirmų pokalbių man buvo aišku, kaip atsakingai į viską yra žiūrima. Žinau investuotojų ambicijas, sirgalių lūkesčius. Apie tai girdėjo jau visas pasaulis. Mano užduotis bus projektą paversti realybe."

Hiddinkas pakeis Jurijų Krasnožaną, kuris dirbo vos porą mėnesių ir dėl žiemos pertraukos Rusijoje nevadovavo nei vienam mačui. Jis buvo atleistas dėl nesutarimų su Kerimovu.

Per savo karjerą olandas yra vadovavęs tokiems klubams kaip Madrido "Real", "Valencia", Eindhoveno PSV, Londono "Chelsea" ir kitiems. Jis taip pat stovėjo prie Nyderlandų, Pietų Korėjos, Australijos, Rusijos ir iki 2011 metų pabaigos Turkijos rinktinių vairo.

Jis šešiskart tapo Nyderlandų čempionu (PSV 1987-1989; 2003; 2005-2006), iškovojo UEFA Europos taurę (PSV, 1988 m.), laimėjo Tarpkontinentinę taurę ("Real", 1998 m.), FA taurę ("Chelsea", 2009 m.). Su Pietų Korėjos rinktine 2002 metais pasiekė pasaulio čempionato pusfinalį.

Rusijos čempionate "Anži" likus 14 turų užima septintą vietą, bet neprarado vilčių iškovoti kelialapį į kito sezono Čempionų lygą. Nuo trečiosios vietos Dagestano ekipą skiria 6 taškai.