Italijos čempionai pažemino bejėgį Londono "Arsenal" (VISŲ MAČŲ VIDEO) © Eurofootball.lt
Čempionų lygoje trečiadienį žaidžiamos dar dvejos aštuntfinalio rungtynės.

Viltis patekti į ketvirtfinalį praktiškai palaidojo Londono "Arsenal" klubas, kurį "San Siro" stadione net 4-0 sutriuškino vietos "Milan".

Šeimininkai dominavo didžiąją mačo dalį, o į priekį išsiveržė 15 minutę, kai įspūdingu smūgiu kamuolį į tinklą pasiuntė Kevine'as Prince'as Boatengas.

Dar iki pertraukos Robinho galva padvigubino pranašumą, o antrojo kėlinio pradžioje brazilas pradėjo varžovų triuškinimą. Paskutinę vinį į Anglijos ekipos karstą įkalė Zlatanas Ibrahimovičius, 79 minutę realizavęs savo paties uždirbtą 11 metrų baudinį.

"Arsenal" turėjo kelias progas sušvelninti skirtumą bei susigrąžinti galimybę revanšui, bet Robino van Persie smūgius atrėmė patikimai rungtyniavęs vartininkas Cristianas Abbiati.

Kitose rungtynėse dramatišką pergalę iškovojo Sankt Peterburgo "Zenit" klubas, žiemiškomis sąlygomis namie 3-2 įveikęs Lisabonos "Benfica".

Svečiai pirmavo po Maxi Pereiros įvarčio, bet Romanas Širokovas 27 minutę baudos smūgiu išlygino rezultatą. Antrajame kėlinyje Sergejus Semakas kulniuku išvedė "Zenit" į priekį, bet Oscaras Cardozo pelnė antrą "Benfica" įvartį ir atrodė, kad dvikova baigsis lygiosiomis.

Nepaisant to, besibaigiant dvikovai tas pats Širokovas išplėšė pergalę šeimininkams.

Rezultatai:

Sankt Peterburgo "Zenit" 3 - 2 Lisabonos "Benfica"
20' [0 - 1] M.Pereira
27' [1 - 1] R.Shirokov
71' [2 - 1] S.Semak
87' [2 - 2] O.Cardozo
88' [3 - 2] R.Shirokov




"Milan" 4 - 0 Londono "Arsenal"
15' [1 - 0] K.Boateng
38' [2 - 0] Robinho
49' [3 - 0] Robinho
79' [4 - 0] Z.Ibrahimovic (iš 11 m. baudinio)