Oficialu: Capello sensacingai palieka Anglijos rinktinės trenerio postą © Eurofootball.lt
Fabio Capello atsistatydino iš Anglijos rinktinės vyriausiojo trenerio pareigų. Toks sprendimas priimtas po italo susitikimo su šalies Futbolo asociacijos (FA) vadovais: valdybos pirmininku Davidu Bernsteinu ir generaliniu sekretoriumi Alexu Horne'u.

Prieš keletą dienų Capello viešai sukritikavo FA sprendimą atimti rinktinės kapitono raištį iš Johno Terry. Londono "Chelsea" gynėjas kaltinamas rasiniu Antono Ferdinando įžeidimu, tačiau strategas ragino palaukti teismo verdikto, kuris turėtų būti paskelbtas liepos mėnesį.

FA atstovai neslėpė nepasitenkinimo, kad Capello žiniasklaidoje išsakė prieštaraujančią poziciją, todėl žadėjo rimtai svarstyti situaciją. Galiausiai nutarta, kad padėkojus už profesionaliai atliktą darbą treneriui reikia trauktis iš pareigų.

Vasario 29 dieną Londone suplanuotame draugiškame mače prieš Nyderlandus anglams veikiausiai vadovaus jaunimo (iki 21 metų) rinktinės treneris Stuartas Pearce'as.

Pagrindiniu pretendentu užimti postą yra laikomas Londono "Tottenham" vadovaujantis Harry Redknappas. Tiesa, šis specialistas neseniai abejojo, ar būtų pasirengęs keisti darbo pobūdį, kadangi klube treniruotės vyksta kasdien, o rungtynės - kiekvieną savaitę, tuo metu nacionalinė ekipa renkasi vos keliskart per metus.

Taip pat minima "West Bromwich" vadovaujančio Roy'aus Hodgsono kandidatūra. Jis su rinktine buvo sietas ir anksčiau, tačiau po nesėkmingo karjeros etapo vadovaujant "Liverpool" šiek tiek sumenkino savo autoritetą.