Oficialu: "Man Utd" prisiviliojo jauną "Man City" gynėją bei pardavė Morrisoną į "West Ham" klubą © Eurofootball.lt
Paskutinę sausio perėjimų lango dieną "%c00040" klubo vadovai įsigijo perspektyvų "%c00054" ekipos centro gynėją Fredericą Veselį.

19 metų futbolininkas, kuris taip pat atstovauja Šveicarijos U20 komandai, prisijungs prie Warreno Joyce'o vadovaujamos 'raudonųjų velnių' rezervinės sudėties.

"Esu labai laimingas ir man yra garbė pasirašyti sutartį su "Manchester United", - sakė Veselis. - Nekantrauju, kada pradėsiu žaisti, sunkiai dirbti ir daryti viską, jog padėčiau šiai ekipai. Noriu parodyti tai, ką sugebu".

Veselis buvo Šveicarijos U17 kapitonas, kuomet ši rinktinė triumfavo Pasaulio U17 čempionate 2009 metais, o į "Man City" persikėlė 2008 metais iš "Lausanne Sport" komandos.

"Esu labai dėkingas Serui Alexui Fergusonui, jog jis atvedė mane į šį klubą, - tęsė jaunasis futbolininkas. - "Man Utd" istorija garsi užaugintais žaidėjais ir tikiuosi, jog man pavyks pasekti jų pavyzdžiu".

Tuo tarpu jaunasis "Man Utd" talentas Ravelis Morrisonas už 650 tūkstančių svarų persikėlė į antroje pagal pajėgumą Anglijos lygoje rungtyniaujantį Londono "%c00248" klubą. Dėl papildomų salygų suma gali išaugti iki 2 milijonų svarų.

Vasario 2 dieną 19 metų sukaktį švęsiantis buvęs vienas iš perspektyviausių Anglijos čempionų žaidėjų praėjusį sezoną padėjo U18 komandai iškovoti FA jaunimo taurę. Pagrindinėje sudėtyje futbolininkas po keitimo pasirodė trejuose Lygos taurės mačuose.

Pranešama, jog Morrisono agentas buvo vienas iš perėjimo iniciatorių ir už tai gaus 1 milijoną svarų. Futbolininkas gaus 12 tūkstančių per savaitę atlyginimą, tačiau jei "West Ham" prasimuš į "Premier" lygą, o Morrisonas bus sužaidęs atitinkamą skaičių rungtynių, jo alga padidės net iki 65 tūkstančių svarų per savaitę.

Sausio viduryje "Man Utd" šiam futbolininkui buvo pasiūliusi naują kontraktą, tačiau Morrisonas jį atmetė. Treneris Seras Alexas Fergusonas žaidėjo norus pavadino nerealistiškais ir liepė agentui ieškoti naujo klubo.

"Džiaugiuosi pasirašydamas sutartį su "West Ham", - sakė Morrisonas. - Perėjimas įvyko labai greitai ir nekantrauju padėti komandai prasimušti į "Premier" lygą".