"Liverpool" eliminavo "Man City" ir pateko į Anglijos lygos taurės finalą (2 VIDEO) © Eurofootball.lt
"Liverpool" po dramatiškos kovos išplėšė lygiąsias 2-2 su "Man City" ir pateko į Anglijos lygos taurės finalą, kuriame susitiks su antrosios lygos "Cardiff" ekipa. Pirmąją dvikovą 'raudonieji' svečiuose laimėjo 1-0, o vėlyvą trečiadienio vakarą vargais negalais išsaugojo šį trapų pranašumą.

Mančesterio komanda 31 minutę įsiveržė į priekį, kai įspūdingu smūgiu iš toli kamuolį į tinklą pasiuntė Nigelis de Jongas, bet 40 minutę Stevenas Gerrardas realizavo 11 metrų baudinį ir atstatė pusiausvyrą.

Tiesa, epizodas, dėl kurio buvo skirtas baudinys, sukėlė diskusijų audrą. "Liverpool" gynėjas Danielis Aggeris iš 12 metrų smūgiavo į vartus ir kamuolys atsimušė į Micaho Richardso koją, o tuomet - į ranką. Anot specialistų, nors ranka buvo aukštai iškelta, arbitras galėjo leisti žaisti toliau, mat "Man City" futbolininkas negalėjo tikėtis tokio rikošeto. Kiti pabrėžia, jog kamuolys skriejo į vartų plotą, tačiau buvo sustabdytas neleistinais būdais, todėl teisėjas pasielgė teisingai.

Nepaisant šių diskusijų, 67 minutę Roberto Mancini auklėtiniai dar sykį žengė žingsnį pergalės link, kai pasižymėjo Edinas Dzeko, tačiau ir į šį tikslų šūvį įvarčiu 74 minutę atsakė Craigas Bellamy.

Per likusį laiką šeimininkai, kuriems daugiau įvarčių įmušti neleido įspūdingai rungtyniavęs "Man City" vartininkas Joe Hartas, atsilaikė bei pirmą kartą nuo 1996 metų žais finale Londono "Wembley" stadione.

"Liverpool" 2 - 2 "Man City"
(pirmosios rungtynės 1-0, bendras rezultatas 3-2)
31' [0 - 1] N.de Jong
40' [1 - 1] S.Gerrard (iš 11 m. baudinio)
67' [1 - 2] E.Dzeko
74' [2 - 2] C.Bellamy

Svarbiausi epizodai:




Išsami analizė: