"El Clasico" pateisino lūkesčius: įnirtingame mūšyje "Barcelona" išnešė sveiką kailį prieš kovingą "Real" (2 VIDEO) © Eurofootball.lt
Madrido "Real" pademonstravo charakterį ir buvo per plauką nuo sensacijos, tačiau dar sykį turėjo pripažinti mirtino priešo "Barcelona" klubo pranašumą. Atsakomajame Ispanijos Karaliaus taurės ketvirtfinalio mače "Camp Nou" stadiono šeimininkai išplėšė lygiąsias 2-2 ir keliauja į pusfinalį, mat pirmąją dvikovą išvykoje laimėjo 2-1.

Nors bus įnirtingai svarstoma, kodėl arbitras priėmė vienokį ar kitokį sprendimą, šį sykį tai nebus vienintelis akcentas: sirgaliai galėjo džiaugtis gražia kova bei intriga iki pat paskutinės minutės. Stebėtina, bet šių dalykų plačiai išreklamuoti pastarieji "El Clasico" labai stokojo.

Tiesa, po pirmojo kėlinio neatrodė, kad lūkesčiai bus pateisinti. "Real" pradėjo energingai ir galėjo įsiveržti į priekį per pirmąsias 10 sekundžių, bet po grubios Gerardo Pique klaidos vienas prieš vartininką iššokęs Gonzalo Higuainas smūgiavo pro šalį.

Kiek vėliau neužtikrintai žaidęs atsarginis "Barcelona" vartininkas Jose Pinto atrėmė kelis smūgius, o Mesutas Ozilas sudrebino skersinį. Visgi kėlinio pabaigoje viskas tarytum stojo į įprastas vėžias: 43 minutę po puikaus Lionelio Messi reido kamuolį į tinklą pasiuntė Pedro, o dar po poros akimirkų įspūdingu šūviu iš toli persvarą padvigubino Dani Alvesas.

Atrodė, kad rezultatas nulemtas: "Real" teko užduotis per 45 minutes įmušti bent tris įvarčius ir nepraleisti nei sykio. Optimizmo madridiečiams neturėjo pridėti ir tai, kad "Barcelona" futbolininkai antrajame kėlinyje žaidė ramiau, sau įprastai perdavinėjo kamuolį ir laukė pabaigos.

Visgi požymiai, kad kova nebaigta, paaiškėjo jau netrukus, kai Sergio Ramoso galva smūgiuotas kamuolys atsidūrė tinkle, bet įvartis buvo neįskaitytas dėl gynėjo pražangos prieš Alvesą.

Sėkmė Mourinho komandai pagaliau nusišypsojo 68 minutę, kai po aštraus perdavimo Cristiano Ronaldo išbėgo vienas prieš Pinto ir jį apsivaręs sušvelnino rezultatą. Tai nebuvo pabaiga: 72 minutę Karimas Benzema techniškai persimėtė kamuolį per Carlesą Puyolį ir išlygino rezultatą.

Staiga intriga grįžo: vienas įvartis būtų pasiuntęs "Barcelona" į nokdauną, o "Real" atsidurtų laiminčioje padėtyje. Tačiau kilusios aistros, ginčai po kiekvieno teisėjo švilpuko ir nuolatiniai žaidimo stabdymai buvo palankesni šeimininkams: jie atlaikė lemiamą Madrido komandos šturmą ir išsaugojo patenkinamą rezultatą.

Tiesa, 89 minutę iš aikštės už antrą geltoną kortelę buvo pašalintas "Real" gynėjas Sergio Ramosas, tačiau tai situacijos iš esmės nepakeitė.

"%c00006" 2 - 2 Madrido "%c00003"
(pirmosios rungtynės 2-1, bendras rezultatas 4-3)
43' [1 - 0] Pedro
45' [2 - 0] D.Alves
68' [2 - 1] C.Ronaldo
72' [2 - 2] K.Benzema

89' iš aikštės pašalintas S.Ramos ("Real")

"Barcelona": Jose Pinto; Dani Alves, Gerard Pique, Carles Puyol, Eric Abidal; Xavi, Sergio Busquets, Andres Iniesta (30' Pedro); Cesc Fabregas (70' Thiago Alcantara), Lionel Messi, Alexis Sanchez (78' Javier Mascherano);

"Real": Iker Casillas; Fabio Coentrao, Alvaro Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos; Xabi Alonso, Lassana Diarra (51' Esteban Granero), Kaka (61' Jose Callejon); Cristiano Ronaldo, Mesut Ozil, Gonzalo Higuain (61' Karim Benzema);

Svarbiausi epizodai:




Išsami analizė: