Čempionų  lygos aštuntfinaliai: "Milan" surems ginklus su "Arsenal", Šembero klubas žais su "Real" (VIDEO) © Eurofootball.lt
Penktadienį Nijone ištraukti UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio burtai. Pirmieji atkrintamųjų varžybų mačai vyks vasario 14-15 ir 21-22, o atsakomieji - kovo 6-7 bei 13-14 dienomis.

Bene didžiausią intrigą žada Anglijos čempionate sėkmingai kovojančio Londono "Arsenal" ir Italijos čempiono "Milan" pora. Pirmąją vietą savo grupėje užėmę britai turės nedidelį pranašumą, mat atsakomosios rungtynės vyks Anglijos sostinėje.

Ankstyvo susitikimo su grandais išvengė favoritai: "Barcelona" ir Madrido "Real". Katalonams teks žaisti su Vokietijos vicečempionu Lėverkuzeno "Bayer", o Madrido "Real" mėgins eliminuoti Deivido Šembero atstovaujamą Maskvos CSKA.

Šypsenų neslėpė ir "Lyon" atstovai: Prancūzijos komanda rungtyniaus su didžiausią staigmeną kol kas pateikusia bei savo grupę laimėjusia kuklia Kipro atstove Nikosijos APOEL.

2010 metų čempionui Milano "Inter" kelią pastos "Marseille", o Lisabonos "Benfica" žais su Sankt Peterburgo "Zenit", bet rusams nebus lengva išlaikyti gerą sportinę formą, kadangi nacionalinis sezonas dėl žiemos pertraukos prasitęs tik kovo mėnesį.

Atkrintamųjų varžybų poros:
(pirmoji paminėta ekipa pirmą dvikovą žais namie)

"Lyon" (Prancūzija) - Nikosijos APOEL (Kipras)
"Napoli" (Italija) - Londono "Chelsea" (Anglija
"Milan" (Italija) - Londono "Arsenal" (Anglija)
"Basel" (Šveicarija) - Miuncheno "Bayern" (Vokietija)
Lėverkuzeno "Bayer" (Vokietija) - "Barcelona" (Ispanija)
Maskvos CSKA (Rusija) - Madrido "Real" (Ispanija)
Sankt Peterburgo "Zenit" (Rusija) - Lisabonos "Benfica" (Portugalija)
"Marseille" (Prancūzija) - Milano "Inter" (Italija)

Vaizdai iš ceremonijos: