Čempionų lygos klubai laukia aštuntfinalio burtų © Eurofootball.lt
Čempionų lygos favoritai Madrido "%c00003" ir "%c00006" klubai laukia aštuntfinalio burtų, kurie bus ištraukti penktadienį 14 valandą Lietuvos laiku.

Tai vienintelės likusios Ispanijos atstovės, kurios prisijungs prie dviejų Anglijos komandų iš Londono: "Chelsea" ir "Arsenal". Tuo metu "Man Utd" ir "Man City" sensacingai baigė kovas jau pirmajame etape.

Šioms valstybėms nosį nušluostė Italija, tebeturinti tris klubus: 2010 metų čempioną Milano "Inter", septyniskart taurę laimėjusį "Milan" bei "Napoli", kuriam tai bus debiutas atkrintamosiose varžybose. Po dvi atstoves yra ir iš Vokietijos, Prancūzijos bei Rusijos.

Didžiausią staigmeną pateikė Nikosijos APOEL, kuriai kompaniją prie iš anksto nurašomų komandų palaikys Lisabonos "Benfica" ir "Man Utd" patiesęs "Basel".

Pirmieji aštuntfinalio mačai bus žaidžiami vasario 14-15, atsakomieji - 21-22 dienomis.

Kiekvienas klubas už patekimą į šį etapą savo sąskaitas papildė maždaug 10 milijonų eurų, neįskaičiuojant pajamų iš televizijos transliacijų. Papildomi pinigai bus sumokami už patekimą į tolimesnius etapus.

Praėjusį sezoną daugiausiai uždirbo "Man Utd", kurios kišenę papildė 53,2 milijonai eurų. Šįmet teks tenkintis beveik dvigubai mažesne suma bei Europos lygos turnyru.

Aštuntfinalyje negalės grumtis ekipos iš tos pačios grupės bei tos pačios šalies.

Pirmąsias vietas grupėse užėmę klubai:

Miuncheno "Bayern", "Inter", "Benfica", "Real", "Chelsea", "Arsenal", APOEL, "Barcelona"

Antrąsias vietas užėmę klubai:

"Napoli", Maskvos CSKA, "Basel", "Lyon", Lėverkuzeno "Bayer", "Marseille", "Zenit", "Milan".