"El Clasico": įdomybės ir kontraversiški epizodai (9 VIDEO) © Eurofootball.lt
Didysis Ispanijos mūšis tarp Madrido "%c00003" ir "%c00006" klubų įdomus ne tik dėl rezultato - netrūksta kitų intriguojančių detalių, kurios traukia gerbėjų akis.

Dvikovoje, kurią Barselonos ekipa laimėjo 3-1, galima išskirti keletą epizodų, kurie sukėlė diskusijų audrą.

***

Pirmiausiai - Lionelis Messi buvo arti to, kad gautų raudoną kortelę dar iki didžiosios pertraukos. Iš pradžių argentinietis buvo įspėtas už ginčus su teisėju, o jau po kelių akimirkų grubiai prasižengė prieš varžovą, tačiau liko aikštėje.

Messi geltona kortelė ir pražanga prieš Xabi Alonso:





***

Daug dėmesio sulaukė ir "Barcelona" vartininkas Victoras Valdesas, kurio grubi klaida leido "Real" įsiveržti į priekį nesužaidus nė pusės minutės. Nepaisant to, kad minėtame epizode ispanui nepavyko išmušti kamuolio, jis ir toliau nevengė žaisti kojomis.

"Valdesas padarė klaidą, bet ir toliau rungtyniavo taip, kaip visada - atlikdavo perdavimus. Kiti, matyt, būtų išmušinėję kamuolius į priekį, tad toks Victoro elgesys įrodo jo ir komandos stiprybę net ir prieš tokius varžovus kaip "Real",- auklėtinį gyrė treneris Pepas Guardiola.

Valdeso klaida ir kiti epizodai:



***

Tuo metu "Real" žvaigždei Cristiano Ronaldo šios rungtynės buvo itin nesėkmingos - portugalas neišnaudojo kelių puikių progų bei nė iš tolo nepriminė nesustabdomo komandos lyderio.

Nenuostabu, jog dalis stadiono dvikovos pabaigoje puolėją nušvilpė...





***

Vienas geriausių mačo žaidėjų neabejotinai buvo "Barcelona" saugas Andresas Iniesta - futbolininkas įvarčių nepelnė, tačiau sužavėjo ekspertus.

Iniestos žaidimas:



***

Pagyrų sulaukė ir katalonų gynėjas Carlesas Puyolis. Veteranas sėkmingai griovė varžovų atakas.



***

Tuo metu "Real" gynėjas Marcelo pralaimėjimą priėmė skaudžiai ir atsisakė paspausti ranką katalonų atstovui Gerardui Pique. Kodėl brazilas taip pasielgė, lieka neaišku.



***

Marcelo nepasimokė iš Jose Mourinho, kuris paspaudė ranką "Barcelona" trenerio asistentui Tito Vilanovai, nors praėjusiame sezone kažkodėl bandė kišti jam pirštą į akį.