Apžvalga: Guardiola pripažįsta "Real" jėgą, Madrido klubas žada atakuoti © Eurofootball.lt
"%c00006" ir Madrido "%c00003" stoja į žūtbūtinį mūšį - šeštadienį vyks pirmasis šio sezono "El Clasico", svarba, ko gero, pranokstantis daugelį kitų šių ekipų mačų.

Ispanijos futbolo čempionatas
Madrido "Real" - "Barcelona"
Gruodžio 10 d., 23.00 (Lietuvos laiku)
Stadionas: "Santiago Bernabeu", Madridas
Teisėjas: David Fernandez Borbalan
TV: Tiesiogiai per "Sport1"

Tikėtinos startinės sudėtys:

"Real": Iker Casillas; Alvaro Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo; Xabi Alonso, Lassana Diarra, Sami Khedira; Angel Di Maria, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema;

"Barcelona": Victor Valdes; Eric Abidal, Javier Mascherano, Gerard Pique, Daniel Alves; Sergio Busquets; Xavi, Iniesta; Messi, Alexis Sanchez, Cesc Fabregas;

Susiję:
*[link="http://eurofootball.lt/index.php?page=news&id=25637"]Ar varžovus iš kelio šluojantis "Real" nupūs ir "Barcelona" klubą?[/link]
*[link="http://eurofootball.lt/index.php?page=news&id=25647"]"El Clasico". Skaičių dvikova[/link]

Įdomu tai, kad prieš rungtynes vykusioje spaudos konferencijoje mintimis dalijosi Guardiola, tačiau "Real" treneris Jose Mourinho dalyvauti atsisakė bei atsiuntė asistentą.

"Real" pirmauja nacionaliniame čempionate, lenkdami katalonus trimis taškais bei turėdami vieną mačą atsargoje. Sostinės futbolininkai laimėjo 12 iš 14 pirmųjų Ispanijos čempionato mačų, o visuose turnyruose nugalėjo jau 15 kartų iš eilės.

"Žinoma, mums pergalės reikia labiau, nes tas, kas atsilieka turnyrinėje lentelėje, jaučia didesnį spaudimą,- kalbėjo Guardiola.

"Jie stipresni nei pernai, kadangi geriau vienas kitą pažįsta, praleido daugiau laiko kartu ir geriau supranta trenerio reikalavimus. Turėsime gerai gintis, būti greiti pereidami iš gynybos į puolimą bei atkreipti dėmesį į kamuolio judėjimą. Lengva nebus, nes "Real" rungtyniauja labai intensyviai."

Ir pridūrė: "Nesvarbu, ar gynyboje pasirinksime rungtyniauti su trimis, ar keturiais žaidėjais. Rezultatą lems detalės, pavyzdžiui, ar sugebėsime užkirsti kelią pavojingiems perdavimams iš krašto. Tai nesikeis nepaisant mūsų taktinės schemos."

"Real" per 14 turų įmušė net 49 įvarčius ir asistentas Aitoras Karanka patikino, kad atakuojančio futbolo nebus atsisakyta.

"Be abejo, tai nėra tokia pat dvikova kaip kitos,- kalbėjo jis. - Tačiau, nepaisant rezultato šiose runtynėse, mes neketiname keisti stiliaus. Nesvarbu, ar pirmautume keturiais, šešiais ar devyniais taškais, principų nekeistume. Kausimės dėl pergalės - tą darome visada."