Sąmokslo teorija: "Dinamo" pardavė Čempionų lygos rungtynes "Lyon"? (4 VIDEO) © Eurofootball.lt
Lažybas Prancūzijoje kontroliuojanti bendrovė ARJEL susidomėjo, ar trečiadienio Čempionų lygos dvikova tarp Zagrebo "Dinamo" ir "Lyon" nebuvo sąlygota nusikalstamų susitarimų.

Rungtynes Kroatijoje Prancūzijos ekipa laimėjo net 7-1 ir pateko į aštuntfinalį, mat pagal įvarčių skirtumą pranoko Amsterdamo "Ajax". Prieš mačą "Lyon" žinojo, kad turi laukti ne tik Olandijos klubo pralaimėjimo prieš Madrido "Real", bet ir skaičiuoti įvarčių skirtumą, kuris prieš paskutinį turą buvo -7 Lijono ekipos nenaudai.

Galiausiai situacija apsivertė aukštyn kojomis, nes "Lyon" laimėjo retai aukščiausio lygio futbole sutinkama šešių įvarčių persvara, o "Ajax" patyrė nesėkmę 0-3.

Įdomu tai, kad Prancūzijos vienuolikė net šešis įvarčius įmušė per 28 minutes, nors iki tol per penkerias rungtynes (450 minučių) buvo pasižymėjusi vos dukart.

Iškart pasigirdo kalbų, jog "Dinamo" sutiko parduoti mačą už 2,1 milijono eurų. Be to, solidžią premiją turėtų gauti Kroatijos klubo prezidentas Zoranas Mamičius.

Įtarimus, kurių UEFA nekomentuoja, tik sustiprina kai kurie minėtame mače pelnyti įvarčiai.



Antrasis "Lyon" įvartis: "Dinamo" vartininkas Ivanas Kelava bandydamas atmušti smūgį kažkodėl nesistengė net iškelti rankos.



Iškart po antrojo įvarčio, "Dinamo" prarado aikštės viduryje išsimuštą kamuolį ir praleido dar vieną įvartį dėl gausybės gynybos klaidų.



"Dinamo" gynėjai vėl palieka už nugarų "Lyon" puolėją, o vartininkui Kelavai išgelbėti situacijos nepavyksta.



"Dinamo" saugas paprasčiausiai sustoja ir leidžia Aly Cissokho atlikti perdavimą Bafetimbi Gomisui, kuris pelno dar vieną įvartį. Vartininkas į smūgį nereagavo.