EURO 2012 burtų belaukiant: Europos čempionatas - pajėgesnis nei pasaulio © Eurofootball.lt
Penktadienį 19 valandą Lietuvos laiku Kijeve bus traukiami 2012 metų Europos čempionato grupių etapo burtai. Ceremoniją tiesiogiai transliuos LTV2 televizija.

Bene didžiausias dėmesys kryps į stipriausią Senojo žemyno bei planetos ekipą Ispaniją, kuri jau pirmajame etape gali būti priversta grumtis su tokiomis rinktinėmis kaip Vokietija, Portugalija ir Prancūzija.

"Esame sudėtingesnėje situacijoje nei 2008 metais, kuomet buvome tik pretendentai,- sakė ispanų treneris Vicente Del Bosque.- Dabar turiem ginti titulą, todėl atsakomybė dar didesnė. Be to, sustiprėjo varžovai: Nyderlandai, Vokietija, Anglija, Italija, Prancūzija. Bus tikrai sudėtinga."

Kitų metų Europos čempionatas Lenkijoje ir Ukrainoje prasidės birželio 8 dieną bei tęsis iki liepos 1-osios.

"Laukia aukšto lygio labai įdomus turnyras su geriausiomis Europos rinktinėmis pagal reitingą",- kalbėjo Vokietijos rinktinės vairininkas Joachimas Lowas.

Jam antrino anglams vadovaujantis Fabio Capello: "Europos čempionatas yra stipresnis nei planetos pirmenybės. Juk pirmą, antrą ir trečią vietą pasaulio čempionate iškovojo Europos komandos."

Tuo metu portugalas Cristiano Ronaldo, kurio rinktinė yra trečiajame krepšelyje, tikėjosi išvengti ispanų: "Nenorėčiau žaisti grupėje su Ispanija. Su favoritais būtų geriau susitikti vėlesnėje turnyo stadijoje."

Ambicijų nestokoja ir Prancūzija, kuri, treniruojama Laurento Blanco, nepralaimėjo jau 17 rungtynių iš eilės.

"Mes gerokai patobulėjome, nors pastarieji draugiški mačai su JAV (1-0) ir Belgija (0-0) to galbūt nerodo,- tikino jis. - Esu tikras, kad užsienyje esame labiau gerbiami nei anksčiau. Vokiečiai nori mūsų išvengti, o tai - komplimentas. Galiu patikinti, kad mes su jais taip pat nenorime susitikti."

Nuo 2016 metų, kuomet Senojo žemyno pirmenybės vyks Prancūzijoje, jose varžysis 24 valstybės.

EURO 2012 burtų krepšeliai:

Pirmasis krepšelis: Lenkija, Ukraina, Ispanija, Nyderlandai

Antrasis krepšelis: Vokietija, Italija, Anglija, Rusija

Trečiasis krepšelis: Kroatija, Portugalija, Graikija, Švedija

Ketvirtasis krepšelis: Prancūzija, Čekija, Danija, Airija