Guardiola: "Barcelona" klubo pergales lėmė Messi © Eurofootball.lt
"%c00006" strategas Pepas Guardiola konstatavo, kad įspūdingus klubo rezultatus pastaraisiais metais lėmė Lionelio Messi žaidimas.

Šį sezoną per 9 Ispanijos čempionato mačus argentinietis jau pelnė dešimt įvarčių. Praėjusį sezoną jis varžovų vartininkus visuose turnyruose nuginklavo net pusšimtį kartų.

"Messi puikiai žino, ką mes visi, treneriai ir futbolininkai, manome apie jį,- sakė Guardiola. - Esame nepaprastai laimingi turėdami tokį žaidėją. To, ką esame pasiekę, be jo nebūtų."

Ir tęsė: "Lionelis yra išskirtinis futbolininkas. Statistika kalba pati už save, be to, vedama jo komanda skina pergales. Nėra rungtynių, kuriose jis nesukurtų progų."

Messi dažnai yra gretinamas su tokiomis futbolo legendomis kaip Pele ir Diego Maradona. Guardiolos teigimu, jo auklėtinis yra išskirtinis.

"Nemanau, jog istorijoje buvo toks futbolininkas, kuris sugebėjo daryti tai, ką Lionelis daro kas tris dienas,- sakė katalonų strategas. - Žmonės perka bilietus, kad galėtų matyti šį unikalų puolėją aikštėje. Ketverius metus rungtyniauti taip pastoviai, kovoti dėl kiekvieno centimetro, išlaikyti fizinę formą - nieko panašaus nesu matęs."