Kesminas Lietuvos rinktinei prognozuoja 6-8 metus duobės © Eurofootball.lt
Futbolo apžvalgininkas Nerijus Kesminas prognozuoja, kad Lietuvos rinktinė artimiausius kelerius metus demonstruos dar blogesnius rezultatus nei pastarajame Europos čempionato atrankos cikle.

Anot jo, nėra svarbu ir tai, koks treneris perims nacionalinės ekipos vairą.

"Nepamirškime, kad futbolo federacija yra viena iš nedaugelio, o galbūt ir vienintelė federacija, kuri nuo Lietuvos valstybės biudžeto pinigų nėra priklausoma. Ar jie turi kompetencijos paskirti naująjį trenerį? Manyčiau,kad tai pinigų klausimas,- "Efutbolas.lt" portalo konferencijoje kalbėjo komentatorius.

"Ar jie turi pakankamai pinigų, pakankamai valios pakviesti iš tiesų gerą trenerį ir ar jiems to reikia? Kaip sako L.Varanavičius, pasirinkome strateginę kryptį. Iš tikrųjų galvoju taip: kad ir ką pakviestume, rezultato nebus."

Pagrįsdamas, kodėl piešia tokią niūrią ateitį, Kesminas teigė: "Dabartinė karta arba priartėjo prie ribos, arba peržengė zenitą. Šemberas, Stankevičius, Danilevičius - jie arba keliauja žemyn, arba artėja prie to. Apie U-19 ar U-21 jaunimo rinktines - ten nėra žaidėjų. Galiu drąsiai tai pasakyti. Yra "kažkokie", kurie gali apsivaryti priešininką, atlikti vieną tikslų perdavimą iš trijų. Jokio charakterio, jokių asmenybių.

"Kad ir kas vyrų rinktinę treniruotų, aš įsivaizduoju, kad 6-8 metus mes sėdėsime duobėje. Tai kas buvo šiame atrankos cikle - tik uogytės. Pasiruoškime tam, kad bus dar blogiau", - sakė futbolo žinovas."