Skarbalius: norėčiau treniruoti rinktinę, bet dėmesį turi rodyti federacija © Eurofootball.lt
Aurelijus Skarbalius norėtų tapti Lietuvos rinktinės vyriausiuoju treneriu. Tai specialistas patvirtino interviu, kurį davė dienraščiui [link="http://www.lrytas.lt"]"Lietuvos rytas"[/link].

"Esu lietuvis ir jaučiuosi daug skolingas savo šalies futbolui – kad man pavyko prasimušti į platųjį pasaulį. Iš pradžių kaip žaidėjui, o dabar kaip treneriui. Norėčiau ką nors duoti Lietuvos futbolui. Manau, turiu idėjų ir paskatų,- kalbėjo jis. - Tačiau pirmiausia dėmesį turėtų parodyti federacija, o paskui man reikėtų įvertinti dabartinę situaciją."

Šiuo metu 38 metų Skarbalius vadovauja kukliai ir didelių ambicijų nepuoselėjančiai "Koge" ekipai, kuri prasimušė į Danijos aukščiausiąją lygą, bet šiuo metu žengia paskutinėje 12-oje vietoje. Nuo sausio mėnesio jis taps "Brondby" vyriausiojo trenerio asistentu.

Paklaustas, ar sugebėtų suderinti naująsias pareigas su darbu nacionalinėje ekipoje, lietuvis teigė: "Šiuo metu nenoriu spėlioti, kaip būtų, kol dar nėra dėmesio ir susidomėjimo. Tačiau gyvenime viskas įmanoma."

Tiesa, strategas patikino, kad dalyvauti LFF paskelbtame viešame konkurse neketina.

"Man visada atrodė, kad svarbiausia pačiam investuoti į savo darbą – taip buvo, kol žaidžiau futbolą, taip liko ir pradėjus dirbti treneriu. Privalau parodyti tai, ką sugebu, darbu ir rezultatais. Tada tie, kuriems manęs reikia, susiras ir susitars",- tvirtino jis.