Lietuvos rinktinę norėtų treniruoti vengras Laszlo Csaba? © Eurofootball.lt
Prie Lietuvos rinktinės vairo gali stoti patyręs specialistas iš Vengrijos Laszlo Csaba.

Dėl traumų anksti baigęs futbolininko karjerą, 47 metų treneris turi Lietuvos futbolo federacijos reikalaujamą kvalifikaciją, todėl, nepatvirtintais duomenimis, svarsto galimybę dalyvauti viešai [link="http://eurofootball.lt/index.php?page=news&id=25190"]paskelbtame konkurse.[/link]

Pradėjęs karjerą žemesniuosiuose lygiuose, 2004 metais Csaba stojo prie "Ferencvarosi" vairo, o netrukus buvo paskirtas Vengrijos rinktinės stratego Lotharo Matthauso asistentu.

Vėliau jis vos kelis mėnesius dirbo su "Sopron" ekipa, o 2006-2008 metais vadovavo egzotiškai Ugandos rinktinei, su kuria tik dėl blogesnio įvarčių skirtumo neprasimušė į 2008 metų Afrikos Nacijų taurės turnyrą.

Tuomet Csaba pasuko į Didžiąją Britaniją ir ėmėsi darbo Edinburgo "Hearts" komandoje, kuri priklauso verslininkui iš Lietuvos Vladimirui Romanovui. Su šiuo klubu vengras šalies čempionate užėmė trečią vietą bei buvo pripažintas geriausiu 2009 metų Škotijos "Premier" lygos strategu. Visgi kitame sezone "Hearts" žaidimo kreivė smuko žemyn ir Csaba buvo atleistas.

Praėjusį sezoną vengras treniravo "Charleroi" iš Belgijos, bet dėl prastų rezultatų kovo mėnesį neteko darbo.