Anglijos klubų savininkai nori panaikinti iškritimą iš aukščiausios lygos? © Eurofootball.lt
Keli Anglijos "Premier" lygos klubus valdantys savininkai iš užsienio nori panaikinti iškritimo iš aukščiausiosios lygos taisyklę.

Anot Lygos trenerių asociacijos (LMA) vadovo Richardo Bevano, jei ateityje daugiau komandų pereis užsieniečių milijonierių žinion ir susidarys būtina dauguma, ši taisyklė gali būti pakeista. Tiesa, viliamasi, kad tam pavyks užkirsti kelią.

"Tikimės, kad klubams teks praeiti licenzijavimo procedūras,- sakė Bevenas. - Juk jau dabar ne vienos užsieniečio valdomos komandos atstovai kalba apie tai, kaip išvengti iškritimo į žemesnę lygą. Jei tokių asmenų atsiras dar keturi ar penki, gali nutikti visaip."

Ir pridūrė: "Amerikiečiai, žinoma, norėtų tam tikrų privilegijų, o tai reikštų, jog iš antrosios lygos komandos nekiltų, o iš "Premier" - nekristų."

Šiuo metu "Premier" lygoje, iš kurios po kiekvieno sezono pasitraukia trys paskutines vietas užėmusios ekipos, užsieniečiai valdo pusę klubų. Pagal esamas taisykles reformoms turi pritarti bent 14 iš 20 komandų.

FA planuoja, kad licenzijavimo proceso taikymas padėtų kovoti su klubų finansinėmis problemomis, panaikintų prielaidas vengti mokėti mokesčius ir panašiai.